Hírzóna

Horvát embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Horvát embercsempészt tartóztattak le Szegeden

2019. október 10., csütörtök
Horvát embercsempészt tartóztattak le Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte azt a horvát férfit, aki tíz afgánt próbált meg Nyugat-Európába csempészni - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint ismeretlenek a román-magyar zöldhatáron átvezettek Magyarországra tíz afgán illegális határátlépőt, akiket október 7-én a gyanúsított Deszk külterületén az általa vezetett személygépkocsiba felvett. Röviddel ezt követően a rendőrök ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett személygépkocsit és megállapították, hogy az autóban utasként tartózkodók a Magyarország területére történő jogszerű belépés feltételeinek nem felelnek meg. A gyanúsított és a megbízói között korábban létrejött megállapodás szerint az úti cél Nyugat-Európa lett volna, figyelemmel arra is, hogy a férfi bár horvát állampolgárságú, de tartózkodási hellyel Ausztriában rendelkezik.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.