Közélet

Elhanyagolt sírokra panaszkodnak a Belvárosi temetőben

Elhanyagolt sírokra panaszkodnak a Belvárosi temetőben

2019. október 19., szombat
Elhanyagolt sírokra panaszkodnak a Belvárosi temetőben

Fekete Ferencné már évekkel ezelőtt jelezte: ledőlt az egyik téglafal a Belvárosi temetőben. Azóta a sírokhoz hordják a szemetet. Olvasónk nem tudja, hogy a problémával hová forduljon.

"A sírra több éve dőlt rá a fal. Mi már akkor jeleztük a problémát, el is kezdték elhordani a téglákat" – idézte fel Fekete Ferencné. A nyugdíjas asszony szerint már előtte is problémát okozott a fal, hiszen már körülbelül 30 évvel ezelőtt is omladoztak téglák belőle.

"Kellemetlen ez nekünk, mert magunk kell, hogy utánajárjunk, mi miért történik vagy éppen nem történik" – mondta. "A sír mostanában jár le. Ezzel viszont tisztában vannak, jelezték is, hogy a következő időszakra várják a 200 ezer forintot" – osztotta meg Fekete Ferencné.

Állítása szerint legalább öt évvel ezelőtt kezdték el hordani a téglákat, mostanra szinte nyoma sincs a falnak a Belvárosi temető kriptasorán: ami látszik, hogy a terület elhanyagolt a sírok mögött, elszórtan szeméttel. Fekete Ferencné tehetetlennek érzi magát, mert már több helyen jelezték a problémájukat. Molnárné Masír Erika, a Testamentum Kft. temetkezési divíziójának vezetője megkeresésünkre elmondta, a fal a belvárosi temető belső falrendszeréhez tartozik. "A külső fal teljesen fel van újítva, azonban a belső felújítása munkálatokra szorul. Az idei évre már nem tudunk felújítással tervezni a probléma kapcsán, viszont jövőre megoldódhat a probléma. Ennek érdekében fel kell mérnünk, hogy hol szorul felújításra a belső falrendszerünk" – magyarázta, majd hozzátette, ha már nekiállnak a fal felújításhoz, akkor az egészet rendbe akarják tenni. "Ez nem lesz rövid folyamat, mert az érintett kripták tulajdonosait, gondozóit, a hozzátartozókat mind meg kell keresnünk amellett, hogy felmérjük a falak állapotát és árajánlatot kérünk" – magyarázta. Molnárné Masír Erika elmondta, nem rongálás következtében omlott le a fal, csupán elöregedett a szerkezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.