Hírzóna

Egy időben próbálkoztak migránsok Röszkén és Csanádpalotán

Egy időben próbálkoztak migránsok Röszkén és Csanádpalotán

2019. október 5., szombat
Egy időben próbálkoztak migránsok Röszkén és Csanádpalotán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél, míg Csanádpalotán egy kamionban két határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök - számolt be a police.hu.

A rendőrök 2019. október 4-én 20 óra 20 perckor egy magyar honosságú kamion rakterében három-, majd egy órával később egy szlovák kamionban további két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csanádpalotán is intézkedni kellett

A román honosságú járművet 2019. október 4-én 20 óra 5 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű vezetőfülkéjében megbújva két férfit találtak, akik bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés miatt, a bangladesi állampolgárokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.