Közélet

Bukhatja az uszodát Szeged, amiért trükköztek a kapott milliárdokkal Botkáék

Bukhatja az uszodát Szeged, amiért trükköztek a kapott milliárdokkal Botkáék

2019. október 1., kedd
Bukhatja az uszodát Szeged, amiért trükköztek a kapott milliárdokkal Botkáék

A finanszírozás leállítása, majd pénzbüntetés és akár az egész uszoda-beruházás támogatásának felfüggesztése is a pakliban van, ha bebizonyosodik a gyanú, hogy Botkáék trükköztek a kormánytól kapott milliárdokkal.

Mint azt lapunk megírta, az Állami Számvevőszék vizsgálatot indított a Botka László vezette önkormányzattal szemben, amiért saját számlán parkoltatták a Modern Városok Programban fedett sportuszoda építésére eddig megkapott 12,1 milliárd forintot, és a felszólítás ellenére sem utalták el azt a törvényben előírt módon a Magyar Államkincstár számlájára.

Bukhatja az uszodát Szeged

Szeged összesen 16,2 milliárd forintot kapott az államtól a fedett uszoda építésére. Az összegből idén 12,1 milliárd forint érkezett meg a város számlájára. A Miniszterelnökség arra szólította fel a a várost, hogy ezt az összeget tegye át a kereskedelmi számlájáról egy, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára. Az önkormányzat azonban az állam ezen kérését is megtagadta - tudatta korábban a Miniszterelnökség.

Az önkormányzat titkolja, hogy mi van a pénzzel, miért nem utalták el a jogszabály szerint és arra sem adtak választ, hogy mi lett a pénzzel! Az ügy miatt azonbanSzeged bukhatja az évtizedek óta várt sportuszodát,

mert könnyen ez lehet a vége, ha beigazolódik a Miniszterelnökség gyanúja.Az illetékes tárca szerint ugyanis a szegedi városvezetés átláthatatlanná tette a kormányzati forrás felhasználását.

"Ez pedig felveti annak gyanúját, hogy a város vezetése másra fordította a támogatási összeget"

– áll a tárca vizsgálatot megalapozó írásos indoklásában. Hozzátették: mindezekre tekintettel a Miniszterelnökség mint támogató aggályosnak ítélte meg a 16 milliárd forint felhasználását, ezért – a közpénzzel történő felelős gazdálkodás elve mentén – haladéktalanul eljárás megindítását kezdeményezte az Állami Számvevőszéknél.

Botka elszólta magát

Botka Lászlóék eddig mindössze egy beismeréssel is felérő közleményt adtak ki az ügyben, amelyben véletlenül elszólták magukat! Adühös kommünikében ugyanis

jelen időben utalnak arra, hogy (majd) átutalják a kérdéses összegeta Magyar Államkincstárnál elkülönített számlájára. Tehát eddig nem utalták el oda, ahova kellett volna!

De mi lett a milliárdokkal?

Lapunk még a múlt héten rákérdezett az önkormányzatnál arra, hogy mit csináltak 12,1 milliárddal, miért parkoltatták a bődületesen sok pénzt a saját számlájukon és miért nem utalták el azt a hivatalos eljárásnak megfelelően? Botka Lászlóék napok óta nem válaszolnak ezekre a kérdésre, mélyen hallgatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.