Politika

Beállt a szegedi MSZP a pártból kilépett Botka László mögé

Beállt a szegedi MSZP a pártból kilépett Botka László mögé

2019. október 29., kedd
Beállt a szegedi MSZP a pártból kilépett Botka László mögé

Szabó Sándor, a párt megyei elnöke támogatásáról biztosította a polgármestert.

Mint azt megírtuk,

tegnap reggel Botka László levelet küldött az MSZP elnökségnek

, amelyben megírta: kilép a pártból. Az Indexnek adott rövid nyilatkozatában döntéséről azt mondta, hogy ez már két éve érlelt gondolat volt, de a választási kampányokat nem akarta ezzel tematizálni - egyben sok sikert kívánt volt pártjának. A bejelentés után röviddel Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közösségi oldalán szűkszavú bejegyzésben sok sikert kívánt egykori párttársa munkájához. Mint ismert, a pénteken, a szegedi közgyűlés alakuló ülésén Botka László nem ült be az MSZP-frakcióba, helyette az Összefogás Szegedért Egyesület frissen alakult frakciójának lett tagja. Szabó Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei elnöke az Inforádiónak nyilatkozott és azt mondta, hogya városi összefogásban a párt továbbra is együttműködik a polgármesterrel. "Megyei MSZP-elnökként, országgyűlési képviselőként is természetesen sajnálattal értesültem róla, de tudomásul veszem" - reagált a döntéséreSzabó Sándor, aki köszönetét fejezi ki Botka László munkájáért, de élőnek nevezte az összefogást, ami az MSZP részvételével az önkormányzati választások előtt a polgármester mögött létrejött. Ígérte, az MSZP szegedi közgyűlési frakciója Kozma József vezetésével a város további sikeres fejlődése érdekében mind Botka Lászlóval, mind az összefogásban részt vevő pártokkal együtt kíván működni a jövőben. Az MSZP prominens tagjai közül Szanyi Tibor is megszólalt. A korábbi európai parlamenti képviselő szerint mivel Botka László legutóbb már nem az MSZP, hanem egy egyesület jelöltjeként, lokálpatrióta ízű összefogás élén győzött, evidens, hogy ezek után nincs, amiért az MSZP-ben maradásával a kettősésget fenntartsa. A zuglói polgármester, Horváth Csaba úgy reagált a hírre, hogy nem boldog a döntéstől, mivel a szegedi polgármester a legsikeresebb polgármestereik egyike volt, aki szerinte nagyon jól vezeti a várost, ezért választották meg rendre 60 százalék feletti eredménnyel.

„Laci valamit nagyon jól csinál”- vélekedett Horváth, aki szerint személyes döntése lehet Botkának a kilépés és azt jelezheti, hogy magától a pártpolitikától akar eltávolodni és úgy tűnik, végleg leteszi a garast az önkormányzati politizálás mellett.

Botka László kilépése nem érhette hidegzuhanyként egykori párttársait,

mivel a választásokon neve mellől eltűnt az MSZP neve és logója is

, csak az Összefogás Szegedért Egyesület szerepelt ott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.