Sport

Bánhidi-parádéval nyert a Pick az Aalborg ellen

Bánhidi-parádéval nyert a Pick az Aalborg ellen

2019. október 13., vasárnap
Bánhidi-parádéval nyert a Pick az Aalborg ellen

A MOL-Pick Szeged 35-28-ra győzött a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában vasárnap.

A vendégek keretéből Nik Henigman és Alen Blazevic hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott meccsen. Kiválóan kezdett a Szeged, amely Dean Bombac, Bánhidi Bence és Bogdan Radivojevic vezérletével ellenállhatatlanul kézilabdázott, folyamatosan növelte az előnyét, és a 19. percben már tíz góllal vezettek (17-7). A folytatásban hibák tarkították a magyar csapat játékát, ezért a dánoknak egy 7-1-es sorozattal, Mark Marcher találataival a szünetig sikerült csökkenteniük a különbséget. A MOL-Pick Szeged története során második alkalommal szerzett 22 gólt egy félidő alatt a BL-ben, a csúcsot egy 12 évvel ezelőtti mérkőzés jelenti, amikor a csongrádiak harminc perc alatt 24-szer találtak a bosnyák Bosna Sarajevo hálójába. A vendégcsapat irányítói a második félidőben is kiválóan kiszolgálták Bánhidit, a válogatott beálló pedig szinte mindig élt a lehetőségekkel. Mikler Roland remekül védett, és egy 4-0-s széria elég volt a csapatnak, hogy végképp eldöntsék a meccset, az utolsó 14 percben már felváltva estek a gólok. A találkozó legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt 11 góllal, és őt választották a mezőny legjobbjának is. Radivojevic nyolc gólt dobott, a hazaiaknál pedig Möllgaard Jensen hét találatig jutott. A szegediek jövő vasárnap a horvát PDD Zagreb otthonában folytatják szereplést a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig szombaton a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatát fogadja.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ A-CSOPORT AALBORG HB (dán)–MOL-PICK SZEGED 28–35 (17–22)

Aalborg, 4382

néző.

V:

Santos, Fonseca (portugálok)

AALBORG:

Saeveras – STRANDGGARD 6, M. Christiansen 4, Smárason, Saugstrup 2, Ellebaek 3, Barthold 4 (2).

Csere:

Aggefors (kapus), Möllgaard 7, B. Jakobsen 2, Liaba.

Edző:

Stefan Madsen

SZEGED:

Alilovic – RADIVOJEVICS 8 (3), Maqueda 2, BOMBAC 3, BÁNHIDI 11, Bodó 2, KäLLMAN 5.

Csere:

MIKLER (kapus), Stepancic 1, Kaspárek, J. Canellas, Gaber, Sostaric 1, Sigurmannsson, Zsitnyikov 2, ifj, Rosta M.

Edző:

Juan Carlos Pastor

Az eredmény alakulása.

3. perc: 0–2. 8. p.: 3–6. 14. p.: 5–10. 20. p.: 8–18. 25. p.: 14–19. 35. p.: 18–24. 42. p.: 21–28. 48. p.: 23–31

Kiállítások:

6, ill. 8 perc

Hétméteresek:

2/2, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG Stefan Madsen: –

A Szeged a játék minden elemében felül múlt minket, megérdemelten győzött. Nem sikerült összerakni a védekezésünket, a szélsőkkel és a beállóval nem tudtunk mit kezdeni. Ennyi hibát nem lehet megúszni büntetlenül...

Juan Carlos Pastor: –

Az első perctől kezdve jól védekeztünk és támadásban is jól működött a gépezet. A tízgólos előnyünket azonban pillanatok alatt elherdáltuk, sokszor könnyedén talált be az Aalborg. A második félidőben már türelmesebbek voltunk, törekedtünk arra, hogy ne veszítsünk labdát és a kontrákat is sikerült megelőzni. Nagyszerű győzelmet arattunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.