Közélet

A turizmus fellegvárává válna Makó

A turizmus fellegvárává válna Makó

2019. október 1., kedd
A turizmus fellegvárává válna Makó

Makó kitörési pontja, a turizmus címmel turisztikai fórumot szerveztek hétfőn a város és a kistérség vállalkozói számára - számolt be a Rádió 7.

A rendezvény házigazdája, Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte: 2012 óta jelentősen megnőtt az önkormányzat idegenforgalmi adóbevétele és elérte a 13,6 millió forintot. Hozzátette: a teljes összeget vissza kívánják forgatni a turisztikai vállalkozások számára. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója pedig azt az ígéretet tette a fórumon, hogy 2022-ig megnégyszerezik, vagyis 200 ezer fő per évre növelik a Makón töltött vendégéjszakák számát. A fórumon Lázár János is felszólalt. A térség országgyűlési képviselője üdvözölte a turizmus további jelentős fejlesztését, mivel ez pont megfelel a kormány egyik legfontosabb programjának, miszerint 2030-ra Magyarország Európa legjobb helye legyen. Kiemelte: Makónak is óriási növekedést hozhat a turizmus, ezért a kormány több milliárd forint értékben fejleszt a városban. A turizmussal foglalkozó szakemberek szerint jelentős potenciál van a makói idegenforgalomban, ezért érdemes itt befektetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.