Egyetem

A kínai Yunnan Egyetem diplomáját is megszerezhetik a gazdaságtudományi kar diákjai

A kínai Yunnan Egyetem diplomáját is megszerezhetik a gazdaságtudományi kar diákjai

2019. október 31., csütörtök
A kínai Yunnan Egyetem diplomáját is megszerezhetik a gazdaságtudományi kar diákjai

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Dr. Kovács Péter október 24-én együttműködési megállapodást kötött Mr. Shuanglu Lianggal, a kínai Yunnan University Gazdaságtudományi Iskolájának dékánjával. A kettős diploma programnak köszönhetően a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás angol nyelvű mesterképzésen tanuló hallgatók képzési idejük egyik tanévét Kínában tölthetik.

A kettős diploma programban részt vevő kínai partnerintézmény nem csupán tartományi, hanem országos szinten is Kína egyik legjobb egyetemének számít, a megállapodás tehát különösen jelentős, és mind az oktatás, mind pedig a kutatás területén új lehetőségeket biztosít mindkét fél számára. A kettős diploma programnak köszönhetőena nemzetközi gazdaság és gazdálkodás angol nyelvű mesterképzésen tanuló hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy két éves képzésük egyik tanévét Kínában töltsékegy újabb tekintélyes külföldi egyetem oktatásához csatlakozva, a képzés teljesítésekor pedig az SZTE diplomája melletta partnerintézmény oklevelét is megkapják. A hallgatókon kívül az oktató és kutató munkatársak is részeseivé válhatnak a csereprogramnak, hiszen a szerződés többek között vendégelőadók fogadását, közös kutatási programok kidolgozását is tartalmazza. Az új együttműködés különösen jelentős, hiszen az SZTE GTK immár egy komoly távol-keleti felsőoktatási intézménnyel is szoros kapcsolatot ápol, a kínai gazdaság szerepének világgazdasági szintű növekedése pedig új lehetőségeket biztosít oktatási és tudományos területen egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.