Közélet

A Csillag börtön kutyás járőrcsapata országos bajnokságot nyert

A Csillag börtön kutyás járőrcsapata országos bajnokságot nyert

2019. október 7., hétfő
A Csillag börtön kutyás járőrcsapata országos bajnokságot nyert

A Szegedi Fegyház és Börtön járőrcsapata nyerte meg a kutyavezetők és szolgálati kutyák IX. országos és nemzetközi versenyét - írja a Délmagyar.

Flex és gazdája harmadik lett kábítószer-keresésben a kutyavezetők és szolgálati kutyák IX. országos és nemzetközi versenyén. A vetélkedőn négy feladat volt: a kutyákra terepkutatás, zárka- és csomagátvizsgálás, végül egy speciális doboz várt rengeteg lyukkal, s azok között kellett megtalálni, hogy hol van elrejtve az anyag. Összetett kategóriában harmadikok lettek. A szegedi csapat is kiválóan szerepelt az állampusztai intézetben megrendezett versenyen. A kutyavezetők elméleti és gyakorlati tudása mellett a szolgálati kutyák és vezetőik fizikai állóképessége is számított. A szegedi csapat két kategóriában is győzött. A Szegedi Fegyház és Börtön ötfős járőrcsapatán kívül Barna Imre egyéni járőr kategóriában a nyolcéves Merlinnel állt a dobogó legfelső fokára. Barna és Karalyos mellett a szegedi különítmény tagja volt még Gazsó József, Kothenc Attila és Pataki László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.