/

27 millióval károsított meg négy céget egy vásárhelyi csaló

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a negyvennégy éves férfival szemben, aki 2018-ban négy céget csapott be, és okozott nekik mintegy huszonhétmillió forint kárt – közölte a megyei vádhatóság.

A vád szerint az elkövető 2017 áprilisában megbízási szerződést kötött egy budapesti céggel, hogy a részükre üzleteket kössön. A vádlott a cég nevében 2018 áprilisában megállapodott egy hódmezővásárhelyi gazdasági társasággal abban, hogy tőlük búzát és napraforgót vesz. A vádlott elszállított az eladótól összesen 3500 mázsa búzát és 490 mázsa napraforgót, azok ellenértékét, mintegy 22 millió forintot, azonban nem fizette meg, az eladó cég számára elérhetetlenné vált.

A vádlott a budapesti cég nevében és magát más személynek kiadva egy másik társaságot bízott meg a gabona egy részének elszállításával, a 350.000 forintos szállítási díjat részükre nem fizette ki.

A vádlott 2018 júniusában Hódmezővásárhelyen kocsit bérelt, a bérlési idő letelte után az autót nem adta vissza a bérbeadó cégnek, a bérleti díjat nem fizette meg. A kocsit később a nyomozásban lefoglalták, így a bérbeadó társaságot ért kár megtérült.

A vádlott a vád szerint 2018 júliusában egy olyan gazdasági társaság nevében, amivel kapcsolatban nem állt, egy szentesi cégtől vásárolt összesen 13 alkalommal, mintegy 4 millió forint értékben elektronikai árucikkeket. A vádlott ezen termékek árát sem fizette meg.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a vádlottat többek között jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozza.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Csupaszpofájú tamarin született a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Csúcsra jár a babaváró hitel

Legutóbbi hasonló cikkek