Gazdaság

1,7 millió rezsiutalványt váltottak be eddig

1,7 millió rezsiutalványt váltottak be eddig

2019. október 7., hétfő
1,7 millió rezsiutalványt váltottak be eddig

Eddig 1,7 millió rezsiutalványt váltott be az arra jogosult 2,6 millió nyugdíjas - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János azt mondta, a legtöbben postán használták fel az utalványokat, amelyek hatvan százalékát áramra, negyven százalékát pedig gázra fordították. Az utalványokat 2020 március végéig lehet felhasználni, azokból visszaadni nem lehet, de a többletet a szolgáltató jóváírja a következő hónapban - hívta fel a figyelmet. Kitért arra is: az utalványokat szeptember végéig mindenkinek kiküldték, a posta adatai szerint azonban a jogosultak körülbelül 1,5-2 százaléka nem vette át azokat. Ők levélben vagy személyesen a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságához fordulhatnak, hogy újra kipostázzák nekik - tette hozzá.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.