Hírzóna

150 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok Csanádpalotánál

150 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok Csanádpalotánál

2019. október 11., péntek
150 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok Csanádpalotánál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai mintegy hatezer hamis ruhát és kiegészítőt találtak egy teherautóban az M43-as autópályán - közölte a NAV megyei szervezete.

A pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.

A rakomány átvizsgálásakor a NAV munkatársai megközelítőleg hatezer, különféle márkajelzéssel (Gucci, Louis Vuitton, Versace, Dior, Nike, Fila stb.) ellátott ruhát, cipőt és kiegészítőket pakoltak ki a zsákokból.

A magyar sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruházati termék és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának, illetve a versenytárs engedélye nélkül szállítottak és hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 150 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt az ügyben eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.