Egyetem

Ünnepi szenátusi üléssel kezdődik a tanév az SZTE-n

Ünnepi szenátusi üléssel kezdődik a tanév az SZTE-n

2019. szeptember 6., péntek
Ünnepi szenátusi üléssel kezdődik a tanév az SZTE-n

Mintegy 7700 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen a 2019/2020-as tanévben. Az intézmény Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülését szeptember 7-én, szombaton tartják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Az ünnepi szenátusülés előtt, várhatóan 8 óra 40 perckor az SZTE Dugonics téri épületétől indul a díszmenet az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba. Az intézmény Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülését Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg. Ünnepi beszédet mond Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke. A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülésen adják át az Év Oktatója és az Év Fiatal Oktatója Elismerő Okleveleket, valamint az Év Élettudományi Publikációja, az Év Műszaki-Természettudományi Publikációja és az Év Bölcsészet- és Társadalomtudományi Publikációja Díjakat.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.