Közélet

Több mint hatszáz álláskereső elhelyezkedését támogatták uniós forrásból Szegeden

Több mint hatszáz álláskereső elhelyezkedését támogatták uniós forrásból Szegeden

2019. szeptember 24., kedd
Több mint hatszáz álláskereső elhelyezkedését támogatták uniós forrásból Szegeden

A Szegedi Foglalkoztatási Paktum első ütemében több mint 660 álláskereső jutott munkához, és csaknem 100-an saját vállalkozás beindításához kaptak anyagi segítséget; a programot 1 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A Szegedi Foglalkoztatási Paktumot 2016-ban hozták létre a szegedi önkormányzat, a megyei kormányhivatal, munkáltatók, civil szervezetek és képző intézmények együttműködésével. A projekt során a kormányhivatal kezelte az elhelyezkedést segítő támogatásokat, szervezte a képzéseket, valamint biztosította a munkaerőpiaci szolgáltatásokat. A kezdeményezés célja a munkaerőpiac releváns szereplőinek összefogásával a helyi vállalkozások munkaerőigényeinek kielégítése, a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésének segítése, hosszú távon pedig Szeged gazdasági fejlődésének és a lakosság életszínvonalának növelése. Augusztus végéig a program keretében 666 álláskereső helyezkedett el, 97-en pedig saját kaptak vállalkozás beindításához támogatást. Legtöbben, 199-en közülük 25 év alatti fiatalok vagy 30 évnél fiatalabb álláskeresők, 141-en pedig 50 évnél idősebbek. A kezdeményezés részeként a szegedi önkormányzat fejlesztette befektetés-ösztönzési tevékenységét. Ennek legnagyobb eredménye, hogy közreműködtek a BP szegedi üzleti szolgáltató központjának megnyitásában, amely már ötszáz alkalmazottat foglalkoztat. A program 1,826 milliárd forintos támogatást élvező második üteme 2021-ig tart - áll a közleményben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.