Közélet

Természetfotókból nyílt kiállítás a szegedi kormányhivatalban

Természetfotókból nyílt kiállítás a szegedi kormányhivatalban

2019. szeptember 19., csütörtök
Természetfotókból nyílt kiállítás a szegedi kormányhivatalban
Közel száz kisdiák ismerkedett a Dél-Alföld növényvilágával és különleges, gerinctelen állatfajaival a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában azon a kiállításon, amelyet a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága bocsátott rendelkezésre az Európai Mobilitási Hét kapcsán. Egy évben összesen 64 olyan jeles nap van, amely a természetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet – mondta a tárlat megnyitóján Juhász Tünde. Csongrád megye kormánymegbízottja hozzátette: ilyen alkalom az Európai Mobilitási hét is, amely a környezetet rendkívüli módon károsító közlekedési ártalmakra hívja fel a figyelmet. Minden ilyen akciónak az a célja, hogy megvédjük azokat a természetei értékeket, amelyek a fotókon láthatóak – közölte. Fokozottan védett állat és növényfajokból a Nemzeti Park ötvenezer hektáros területén nincs hiány – hívta fel a gyerekek figyelmét a szűkebb környezet élőhelyeit és élővilágát bemutató kiállítás különlegességeire dr. Tirják László. A Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója elmondta: a volga menti hérics erős gyógyhatása miatt került veszélybe, de különös értékkel bír a csak a Maros árterében előforduló európai nyeles szemű légy is, amelynek legközelebbi rokonai Afrikában találhatók.

A kormányhivatal környezetvédelmi szakemberei a kiállítás két hetében minden tanítási napon rendhagyó természetismeret órákat tartanak tanulói csoportok számára. A hivatal munkatársai részt vesznek a Mobilitási hét jegyében megszervezett Autómentes napon is. Szeptember 20-án, a Dugonics téren, 10-14 óra között játékos környezetvédelmi és egészségfejlesztési programokkal, valamint a Huszár Mátyás rakparton munkavédelmi feladatokkal várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.