Írjon nekünk

Hírzóna

Teqball sportinnovációs fejlesztések Kínában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

A kínai Fujian Tartományi Kereskedelmi Hivatal és a Morgan Star Group, Magyar-Fujiani Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Konferenciát tartott szeptember második hetében Budapesten. A fórum fő témái a gazdasági és kereskedelmi együttműködések kiterjesztése, elmélyítése Magyarország és a kínai Fujian tartomány között.

on Wu Nanxiang, Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatalának főigazgatója a Steve Guo által vezetett Morgan Star Group-ot (MSG) jelölte ki kapcsolattartó felelős irodaként a gazdasági – kereskedelmi együttműködések kiterjesztéséért és elmélyítéséért Magyarország és a kínai Fujian tartomány közt. Az eseményen emellett szintén az MSG kapta azt a megbízatást, miszerint a fujiani Chuanzhen Közlekedésmérnöki Egyetem Közép- és Kelet-Európán belüli kapcsolattartó irodája lehet.

Együttműködési kezdeményezés közép – és kelet – európai országok oktatási intézményeivel

Wu Nanxiang és He Xiuzhen igazgató, Steve Guo vezérigazgató és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora közösen avatták fel a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem együttműködésében létrejövő Általános Légiközlekedési és Repüléstechnikai Kutató és Fejlesztó Központ plakettjét.

2019. júniusában a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem átfogó együttműködési megállapodást kötött az oktatás és kutatás integrálásáról az általános repüléstechnológia terén. A megállapodás értelmében a két egyetem a Morgan Star Group közreműködésével létrehozhat egy kutatási és fejlesztési központot, mely a két intézmény- és ezen keresztül akár a két ország- technológiai innovációs platformja lehet, mely teret ad a különböző technológiai termékek kutatásának és fejlesztésének, tudományos kutatási eredmények cseréjének és tudományos párbeszédek kezdeményezésének. A repüléstechnológián kívül az együttműködési területek bővülhetnek.

“Ha megnézzük a tartomány gazdasági stratégiáit, a fő csapásirányok párhuzamosak a Morgan Starral kötött megállapodásunkkal, melyek a gépgyártást, műszaki területeken folytatott együttműködést érintik. Ez azt is jelenti, hogy a Debreceni Egyetem elsőként lépett be abba az együttműködésbe, mely Fujian tartomány és Magyarország közötti ipari innovációban kezdetét veszi” – fogalmazott Prof. Dr. Szilvássy Zoltán rektor.

A megbízatásoknak szimbolikus keretet adott a “plakettátadás”, melyet a gazdasági és kereskedelmi összeköttetés kapcsán az MSG vezérigazgatója, Steve Guo, az oktatási együttműködéseket illetően pedig az MSG művészeti igazgatója, Szilasi Alex zongoraművész vett át.

A konferencián aláírási ünnepség keretében Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatala és az MSG aláírta a gazdasági és kereskedelmi összeköttetési megbízatásra vonatkozó memorandumot; Fang Mingyang, az MSG fuhzou-i irodájának vezetője Árgyelán Auréllal, a Skycruiser tulajdonosával írt alá együttműködési megállapodást; legvégül pedig Zhou Junru, az MSG xiameni irodájának vezetője, és Papp Gábor, a Freelusion társalapítója avatta fel aláírásával az együttműködést.

A kultúra, a kutatás és tudományok fejelsztési megállapodásai mellett a sport és sportinnovációs fejlesztések együttműködéséről és kiterjesztéséről is nyilatkoztak a résztvevők. A Morgan Star Group jelenleg a Teqball Holding egyik legnagyobb befektetője és vásárlója. Az MSG a szerződés megkötése előtt is elkötelezett híve volt a magyar sportinnovációnak, amely egyedülálló az egész világon, ennek tényeként megállapodtak, hogy Kínában két városában Teqball oktatási programot indítanak. Xiamen lesz az első kínai város, ahol nemzetközi színvonalú bajnokságot szervez a cég.

Zhou Junru az esemény végén úgy nyilatkozott, az MSG továbbra is minden tőle telhetőt megtesz a magyar-kínai kapcsolatok előmozdításába, hogy a két ország között egy erős híd alakulhasson ki kulturális és technológiai téren is.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Kultúra Lovagja címeket adtak át

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Kultúra Lovagja címeket adtak át szombaton a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi gálán. A budapesti Honvéd Kulturális Központban nyolc országból érkezett 36 lovagot avattak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Magyar-magyar versenyre kell készülni a romániai önkormányzati választásokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Arra kell készülni, hogy magyar-magyar verseny lesz az idei romániai önkormányzati választáson – jelentette ki szombaton Kolozsváron Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

Tovább olvasom

Hírzóna

A kormány a legkorszerűbb ellátást kívánja biztosítani az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeknek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

A kormány célja, hogy a legkorszerűbb ellátásban részesüljenek az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy szombati budapesti rendezvényen.

Tovább olvasom

Aktuál