Politika

Tápai: Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen gazdálkodást!

Tápai: Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen gazdálkodást!

2019. szeptember 27., péntek
Tápai: Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen gazdálkodást!

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint példátlan a Modern Városok Program eddigi történetében, hogy egy nagyváros trükközik a támogatással és emiatt az ÁSZ vizsgálatba kezd.

– Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen gazdálkodást – kezdte sajtótájékoztatóját Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke. - Példátlan a Modern Városok Program eddigi történetében, hogy egy nagyváros trükközik a támogatással és emiatt az Állami Számvevőszék is vizsgálatba kezd. A törvényeket az arrogáns Botka Lászlónak is be kell tartania. A pénzügyi fegyelem mindenkire vonatkozik: ha a boltosnak nyugtát kell adnia, akkor a polgármesternek is el kell tudnia számolnia időben a kormányzati támogatásokkal – tette hozzá.

Tápai kiemelte, Botka magatartása azért is álnok, mert miközben folyamatosan támadja a kormányt, a kormány által utalt pénzből ügyeskedik, ráadásul azt a látszatot kelti, mintha ő finanszírozná az uszodaépítést. Ráadásul a támogatást egyetlen alkalommal sem köszönte meg sem a kormánynak, sem a szegedieknek. A szegedi Fidesz alelnöke emlékeztetett, a kormány egyszer már konszolidálta a várost, amikor 25 milliárd forintos hiteltől szabadította meg. – Október 13-a után felelős városvezetésre van szükség, amely betartja a törvényeket, a szabályokat és pénzügyileg támadhatatlan. Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy a kormánnyal folytatott kioktató és dölyfös levelezgetés helyett működjön együtt a szegediek érdekében és legalább a választásokig képviselje városunk ügyeit úgy, ahogy a szegediek megérdemlik és ahogyan azt a törvény előírja – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.