Közélet

Szent-Györgyi Albertről kaphatná nevét a harmadik Tisza-híd 

Szent-Györgyi Albertről kaphatná nevét a harmadik Tisza-híd 

2019. szeptember 17., kedd
Szent-Györgyi Albertről kaphatná nevét a harmadik Tisza-híd 

Szent-Györgyi Albert születésének 126. évfordulóján érkezett a felkérés Nemesi Pálhoz: nevezzék el a harmadik hidat a Nobel-díjas professzorról.

“Szent-Györgyi neve egyet jelent Szegeddel, ezért javasoljuk, hogy a híd neve legyen Szent-Györgyi Albert Híd. Bízom benne, hogy a híd mihamarabb megépül és sok örömet hoz városunk polgárai számára.”

- áll a védjegyoltalom alatt álló „Szent-Györgyi Albert” név gondozásával megbízott Dr. Jójárt Ferenc levelében, melyet Nemesi Pálnak küldött. A Goodwill Pharma alapítótulajdonosa stílszerűen a Nobel-díjas professzor születésének 126. évfordulóján kereste meg Szeged független polgármesterjelöltjét az ötlettel.

A levél így folytatódik:

“126 évvel ezelőtt, 1893. szeptember 16-án született a legendás tudós, aki a C-vitamin izolálásával világhírnevet szerzett hazájának. Ezen a napon tehát két nagyszerű „hungarikumot” ünneplünk egyszerre: hazánk egyik legnagyobb büszkeségét, a Nobel-díjas professzort és a C-vitamin Világnapját… A harmadik szegedi híd névadójának ki lehetne hitelesebb, elismertebb személye, mint Szent-Györgyi Albert, akinek neve összeolvad az egyetemmel, az élettudományokkal, a fejlődéssel, a tudással.”

Ön szerint jó ötlet? Szavazzon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.