Sorban állnak a szegediek, hogy beszélhessenek Nemesi Pállal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még a szervezőket is meglepte, mennyien akarnak beszélni Szeged független polgármesterjelöltjével, akit Botkában csalódott baloldaliak és civilek is támogatnak a Fidesz mellett.

Tegnap startolt el a Nemesi Kávézó névre hallgató, igen szokatlan és formabontó “fórumozás”, aminek a lényege, hogy Szeged független polgármesterjelöltje meghívja egy kávéra azokat, akik szeretnének vele beszélni. Személyes beszélgetések ezek, teljesen kötetlenül és bármilyen témában bármit kérdezhetnek tőle az emberek.

Bár hivatalosan déltől este hétig tartanak ezek a fórumok a Móra Ferenc Múzeum melletti sétányon, már az első nap jóval tovább tartott az egész.

– Nagyon jó volt látni, hogy sorban álltak a szegediek, hogy beszélhessenek a Palival. Látszik, hogy van igényük az embereknek erre a nyitottságra, és érzik, hogy itt a vége a Botka érának: végre változás, új korszak jön ősszel – mesélte érdeklődésünkre Nemesi egyik munkatársa.

Mint megtudtuk, a legtöbben a gazdaságfejlesztési lehetőségekről, illetve a pénteken bemutatott harmadik híd terveiről, állásáról kérdezték Nemesit, de sokan voltak olyanok is, akik igen hosszú probléma-listával érkeztek, amelyekre évek óta nem tud, vagy nem akar pontot tenni az önkormányzat.

– Szinte mindegyik érdeklődő arról panaszkodott, hogy már elegük van abból, ahogy a városvezetés nyilatkozik és szídja a kormányt, mert szakadatlanul megy a sárdobálás. Ezeknek az embereknek egy jó része nem is érzi magát jobboldalinak, vagy fideszesnek, mégis idegesek már ettől a hangulattól, ami Szegden kialakult az utóbbi időben – mondta a szervező, aki hangsúlyozta,

Nemesi békét, nyugalmat, fejlődést hozhat a városnak, mert őt nem érdeklik a politikai nagyot mondások és csatározások; nem áll háborúban senkivel, mint Botka László és semmi más nem érdekli, csak az, hogy Szeged minél sikeresebb város lehessen. Győzzenek végre a szegediek, ne a pártpolitika.

Nemesi Pál vasárnap estig “tartja nyitva” a kávézót, addig bárki elérheti a múzeum mellett.

Előző sztori

Román autócsempészt fogtak Nagylakon

Következő sztori

Hőlégballonok lepik el Szegedet