Közélet

Ilyen lesz a harmadik szegedi híd

Ilyen lesz a harmadik szegedi híd

2019. szeptember 6., péntek
Ilyen lesz a harmadik szegedi híd

Kétszer két sávos autóúttal, biztonságos gyalogos és bringás sétánnyal turbózótt hidat épít Szeged független polgármesterjelöltje Szegeden, ha megválasztják. Kormányzati zöld lámpája is van már a hídra!

"A szegediek 17 év alatt csak ígéretet kaptak a harmadik Tisza hídra. Mi nem ígérünk, mi megépítjük a hidat, ezt garantálom"- mondta Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján. A beruházásról már egyeztetett a kormánnyal is, a projektre megkapta a zöld lámpát is.

Nemesi reagált arra a nagy erőkkel terjesztett szegedi pletykára is, miszerint "Orbán Viktor miatt" nincs még harmadik hídja Szegednek. - Ez nem igaz. A pénzügyi forrás eddig is rendelkezésre állt, de nem volt megfelelően előkészítve a projekt az önkormányzat részéről. Nem egyeztettek, nem volt együttműködés, nem volt közös munka és ütemterv sem. Ezt hiányolta a kormányzat.

Mi elkezdtük ezt a munkát hetekkel ezelőtt, és a teveinkről egyeztettünk az illetékes államtitkársággal és a kormánnyal is. Megépíthető a harmadik híd, és meg is fogjuk csinálni

- jelentette ki határozottan Nemesi Pál, aki hozzátette,

azért meri ezt kijelenteni, mert meglehetősen nagy tapasztalata van az építkezések, beruházások terén, és a megvan a szükséges (akár kormányzati) kapcsolatrendszere is mindehhez.

A sajtótájékoztatón Bartók Csaba, a Modern Városok Program szegedi biztosa hangsúlyozta, Szegednek meglett volna a pénze arra, hogy legalább előkészítse, elindítsa a harmadik híd építését, de ezt nem tette meg az önkormányzat. Ehelyett inkább látszatberuházásokra költött, és szidta az Orbán-kormányt.

A sajtótájékoztató végén bemutatták azt 3D-s videót (valamint a terveket) is, amelyre rábólintott a kormány és az illetékes államtitkárság is. https://youtu.be/yeKSVJ48SQ4 Nemesi Pállal készült rövid interjúnkat itt nézheti meg: https://www.youtube.com/watch?v=E6doxX5JRjU&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.