Közélet

Sikeres a joghallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

Sikeres a joghallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

2019. szeptember 18., szerda
Sikeres a joghallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

Projekt a szegedi joghallgatók gyakorlati képzésének elősegítésére címmel 2012 óta zajlik az a program, amelynek keretében a Szegedi Tudományegyetem hallgatói ismerkedhetnek a Szegedi Ítélőtáblán folyó ítélkezési munkával és az ahhoz kapcsolódó tevékenységgel.

Az ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem közti megállapodás értelmében minden szemeszterben legalább négy hallgató vehet részt a programban, akiket a tanulmányi eredményük alapján pályázat keretében az egyetem jogi kara és az ítélőtábla választ ki a legjobbak közül. Ebben a félévben hét egyetemista kezdte meg a 3 hónapos gyakornoki programot.

A hallgatók bírói tanácsok mellé beosztva nyernek betekintést a büntető és a polgári ügyszak munkájába, foglalkozási naplót vezetnek, majd záróbeszámolót készítenek. Az ítélőtábla a harmadik hónap végén tájékoztatást küld az egyetemnek a hallgatók táblabíróságon elvégzett munkájáról, míg az egyetem egyéni tanrend biztosításával segíti a gyakorlati képzésen részt vevő diákjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.