Hírzóna

Orbán Balázs: a szabadság a nemzet közös kincse

Orbán Balázs: a szabadság a nemzet közös kincse

2019. szeptember 21., szombat
Orbán Balázs: a szabadság a nemzet közös kincse

Az egykori recski rabok és hozzátartozóik, barátaik létükkel tesznek tanúságot arról, hogy a szabadság a nemzet közös kincse - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Recski Nemzeti Emlékparkban szombaton tartott megemlékezésen.

Orbán Balázs hangsúlyozta: a szabadság összeköt és felemel mindannyiunkat, igazi értékét a maga teljességében csak Recsk történetének fényében érthetjük meg. Rámutatott: a kényszermunka-tábor bezárásának 66. évfordulóján egyszerre kell emlékezni és ünnepelni. Emlékezni mindazokra, "akiket itt a szocializmus idején, világboldogítónak hazudott eszme nevében megkínoztak, testileg és lelkileg megtörtek, vagy meggyilkoltak". Ugyanakkor ünneplésre ad okot, hogy "végül ennyi fájdalom után mégis győzött az igazság és a szabadság is" - hangoztatta az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.