888: “Az ember, aki legyőzheti Botka Lászlót” – interjú

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendhagyó interjút készített a 888.hu Nemesi Pál független polgármesterjelölttel, aki visszaadhatja Szeged régi dicsőségét, és kivezetheti a várost a gazdasági pangásból.

Az interjúból kiderül, hogy mely területeken szükséges Szegeden változásokat eszközölni. Ahogy Nemesi Pál fogalmaz: gazdaságfejlesztés, közlekedés, egészségügy, és tegyünk hozzá még egyet: biztonság.

– De bontsuk ki ezeket a fejezeteket. Kezdjük az utolsóval, a biztonság kérdésével. Ezt két részre bontanám. Egyrészt Szeged a hármas határ közelében helyezkedik el, így a bevándorlás tekintetében muszáj állást foglalnunk, hiszen mi Szegeden megtapasztalhattuk, hogy a kontroll nélküli bevándorlás milyen helyzeteket teremthet a környezetünkben. Ezt a környező falvak, de Szeged is megérezte annak idején.

Ebben teljesen egyeznek az elképzeléseim a kormányzattal, a határkerítésnek igenis van létjogosultsága, és a szegediek is úgy gondolják nagy többségben, hogy kizárólag a magyar állam és a szegediek dönthetik el, hogy kit akarnak befogadni és kivel akarnak együtt élni. A szegediek többsége úgy látja, hogy jelen pillanatban nem szeretnének befogadni illegális bevándorlókat a városukba.

A biztonság kapcsán a másik megemlítendő szempont a közbiztonság kérdése, ami erősen összefügg az előbb említett migrációval kapcsolatos biztonsági szemponttal. Elsősorban a lakótelepek és a sűrűn lakott városrészek tekintetében merül fel a közbiztonság kérdésköre fiatalok és idősek részéről is. Ezért egy térfigyelőkamera-rendszer telepítését látom indokoltnak. Ebben a kérdésben szintén a szegediek nagy többségének a támogatását élvezzük.

Egészségügy tekintetében egy országosan is egyedi helyzet van, hiszen a városi egészségügyi ellátás egy bizonyos részét a Szegedi Tudományegyetemhez integrálták be, és gyakorlatilag mindentől megszabadult az önkormányzat, a háziorvosi szolgálat, a járóbeteg-ellátás maradt a város szervezésében és finanszírozásában. Az egy jó dolog és természetesen örülünk neki, hogy magas szintű orvosi ellátást kapunk a klinikai ellátórendszeren keresztül mind szakmai értelemben, mind az ellátás minőségében. Ugyanakkor az időskori krónikus osztályok, másrészt a hospice-ellátás szervezése nem racionális, anyagi értelemben és finanszírozás tekintetében sem szerencsés, hogy ezeket az egyetemi klinikai fekvőbeteg-ellátás keretében kell megoldani.

Ezért úgy ítéljük meg, hogy az egészségügyi ellátórendszer újraértékelésére van szükség, az említett ellátási területeken pedig a városnak kell jelentős szerepet vállalnia a jövőben. Továbbá fontosnak tartjuk a háziorvosi rendelők felszereltségének javítását, műszerezettség és informatikai szempontokból egyaránt. Szegeden nagyon fontos a laboratóriumi vizsgálatok, azaz a vérvétel kérdése. Ez jelenleg központilag kezelt dolog. Mi úgy ítéljük meg a szegediekkel nagy egyetértésben, hogy lokális laborok megépítésére van szükség minden városrészben. Ez azt jelentené, hogy reggelente nem kellene egy helyen több száz embernek tolongania, hanem a vérvételt el tudná intézni mindenki a szűkebb lakókörzetében.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

A tavalyi bronzérmes ellen kezd a Szedeák

Következő sztori

Több mint száz alkotás érkezett a MASZK Egyesület szegedi rajzpályázatára

Legutóbbi hasonló cikkek