Közélet

888: "Az ember, aki legyőzheti Botka Lászlót" - interjú

888: "Az ember, aki legyőzheti Botka Lászlót" - interjú

2019. szeptember 25., szerda
888: "Az ember, aki legyőzheti Botka Lászlót" - interjú
Rendhagyó interjút készített a 888.hu Nemesi Pál független polgármesterjelölttel, aki visszaadhatja Szeged régi dicsőségét, és kivezetheti a várost a gazdasági pangásból.

Az interjúból kiderül, hogy mely területeken szükséges Szegeden változásokat eszközölni. Ahogy Nemesi Pál fogalmaz:gazdaságfejlesztés, közlekedés, egészségügy, és tegyünk hozzá még egyet: biztonság. - De bontsuk ki ezeket a fejezeteket. Kezdjük az utolsóval, a biztonság kérdésével. Ezt két részre bontanám. Egyrészt Szeged a hármas határ közelében helyezkedik el, így a bevándorlás tekintetében muszáj állást foglalnunk, hiszen mi Szegeden megtapasztalhattuk, hogy a kontroll nélküli bevándorlás milyen helyzeteket teremthet a környezetünkben. Ezt a környező falvak, de Szeged is megérezte annak idején.

Ebben teljesen egyeznek az elképzeléseim a kormányzattal, a határkerítésnek igenis van létjogosultsága, és a szegediek is úgy gondolják nagy többségben, hogy kizárólag a magyar állam és a szegediek dönthetik el, hogy kit akarnak befogadni és kivel akarnak együtt élni. A szegediek többsége úgy látja, hogy jelen pillanatban nem szeretnének befogadni illegális bevándorlókat a városukba.

A biztonság kapcsán a másik megemlítendő szempont a közbiztonság kérdése, ami erősen összefügg az előbb említett migrációval kapcsolatos biztonsági szemponttal. Elsősorban a lakótelepek és a sűrűn lakott városrészek tekintetében merül fel a közbiztonság kérdésköre fiatalok és idősek részéről is. Ezért egy térfigyelőkamera-rendszer telepítését látom indokoltnak. Ebben a kérdésben szintén a szegediek nagy többségének a támogatását élvezzük. Egészségügy tekintetében egy országosan is egyedi helyzet van, hiszen a városi egészségügyi ellátás egy bizonyos részét a Szegedi Tudományegyetemhez integrálták be, és gyakorlatilag mindentől megszabadult az önkormányzat, a háziorvosi szolgálat, a járóbeteg-ellátás maradt a város szervezésében és finanszírozásában. Az egy jó dolog és természetesen örülünk neki, hogy magas szintű orvosi ellátást kapunk a klinikai ellátórendszeren keresztül mind szakmai értelemben, mind az ellátás minőségében. Ugyanakkor az időskori krónikus osztályok, másrészt a hospice-ellátás szervezése nem racionális, anyagi értelemben és finanszírozás tekintetében sem szerencsés, hogy ezeket az egyetemi klinikai fekvőbeteg-ellátás keretében kell megoldani.

Ezért úgy ítéljük meg, hogy az egészségügyi ellátórendszer újraértékelésére van szükség, az említett ellátási területeken pedig a városnak kell jelentős szerepet vállalnia a jövőben. Továbbá fontosnak tartjuk a háziorvosi rendelők felszereltségének javítását, műszerezettség és informatikai szempontokból egyaránt. Szegeden nagyon fontos a laboratóriumi vizsgálatok, azaz a vérvétel kérdése. Ez jelenleg központilag kezelt dolog. Mi úgy ítéljük meg a szegediekkel nagy egyetértésben, hogy lokális laborok megépítésére van szükség minden városrészben. Ez azt jelentené, hogy reggelente nem kellene egy helyen több száz embernek tolongania, hanem a vérvételt el tudná intézni mindenki a szűkebb lakókörzetében.

További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.