Közélet

Márki-Zay Péter még a magyar zászlót is rosszul rakta fel a plakátjára

Márki-Zay Péter még a magyar zászlót is rosszul rakta fel a plakátjára

2019. szeptember 4., szerda
Márki-Zay Péter még a magyar zászlót is rosszul rakta fel a plakátjára
Nem az Alaptörvényben rögzített, minden magyar által ismert, tisztelt, szeretett nemzeti zászló szerepel Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester választási plakátjain. A vicc az egészben: a politikus rendszeresen jobboldalinak próbálja magát beállítani - írja az Origo.

A lap cikke szerint a

Promenad nevű vásárhelyi portál

egyik olvasója jelezte,hogy hibásan szerepel a magyar nemzeti zászló Márki-Zay vásárhelyi választási plakátjain. Pedig az Alaptörvény vonatkozó passzusa is körbeírja, hogyan kell annak kinéznie: "

három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.

" Ezzel szemben a magát jobboldalinak tartó polgármester függőlegesen szerepelteti a nemzeti színeket.

- Márki-Zay plakátja gúnyt űz nemzeti érzelmeinkből -írta felháborodottan a lap egyik olvasója. Másvalaki pedig a történtek kapcsán megjegyezte: bőven lett volna felület a plakáton a szabályos, vízszintes sávok elhelyezésére, de úgy tűnik, a városvezető a zászlót is csak afféle dizájnelemnek tekinti.

Bár a városvezető rendszerint konzervatív, keresztény, polgári politikusként állítja be magát, nemrég

kötött választási szövetséget

a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióval.

(Kiemelt kép: Promenad.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.