Hírzóna

Előbb négy, majd egy magányos migránst fogtak Röszkénél

Előbb négy, majd egy magányos migránst fogtak Röszkénél

2019. szeptember 8., vasárnap
Előbb négy, majd egy magányos migránst fogtak Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

A rendőrök szeptember 7-én néhány perccel 17 óra után egy határsértőt tartóztattak fel a röszkei autópálya-határátkelőhely területén. Ellenőrzése során a férfi afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Nemsokkal korábban, 15 óra 20 perckor egy észak-macedón honosságú kamion rakterében négy határsértőt találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak közül egy szír, míg három társa afgán állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.