Egyetem

Külföldi diákoknak adnak bűnmegelőzési tanácsokat az egyetemen

Külföldi diákoknak adnak bűnmegelőzési tanácsokat az egyetemen

2019. szeptember 2., hétfő
Külföldi diákoknak adnak bűnmegelőzési tanácsokat az egyetemen

Külföldi diákoknak tart előadásokat az áldozattá válás elkerüléséről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya - közölte a testület.

A Szegedi Tudományegyetemre érkező elsőéves hallgatók megismerkedhetnek az alapvető közlekedési szabályokkal és hasznos tanácsokat kapnak arról, hogyan kerüljék el, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek. A két előadáson több száz, a világ minden tájáról érkezett hallgató vesz részt, akik az egyetem karain tanulnak a következő öt-hat évben. Az előadásokon alapjogi, kriminológiai ismeretekről, fontos jogszabályokról, baleset- és bűnmegelőzési tudnivalókról lesz szó, de ízelítőt kapnak Magyarország, Csongrád megye és Szeged sajátosságairól is. Szó esik a 112 használatáról, és arról is mi a teendő baj esetén, kihez fordulhatnak, és milyen hivatalok segítik őket.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.