Közélet

Kövér László: Döntsék el a szegediek, kihasználta-e lehetőségeit a város

Kövér László: Döntsék el a szegediek, kihasználta-e lehetőségeit a város

2019. szeptember 11., szerda
Kövér László: Döntsék el a szegediek, kihasználta-e lehetőségeit a város

Az ellenzék az októberi választást "az országos politikai küzdelem részeként tekinti", azok a városvezetők, akik pedig átadják magukat ennek a "pszichózisnak", azok nemcsak ostobák és felelőtlenek, hanem "kifejezetten kárt okoznak saját településüknek" - jelentette kiKövér László Szegeden. Az Országgyűlés elnöke szerint a szegedieknek kell eldönteniük, hogy a Botka László vezette város kihasználta-e lehetőségeit vagy inkább elszalasztotta azokat.

Óriási érdeklődés övezte Kövér László szegedi látogatását. Az Országgyűlés elnöke a Gál Ferenc Főiskolán tartott előadást, majd kérdezhettek tőle a fórum résztvevői. A megjelenteket Bartók Csaba, a szegedi Fidesz alapszervezetének elnöke, Tápai Péter alelnök és Nemesi Pál független polgármesterjelölt köszöntötte.

Kövér László az esemény előtt a sajtó rendelkezésére is állt, és az október 13-i önkormányzati választások kapcsán kifejtette, "értelemszerűen teljesen felbolydult az ország", és az az októberi voksolást pedig "az ellenzék olyan dimenziókba helyezte, hogy minden önkormányzati választást országos politikai küzdelem részeként tekint". "Nem mindegy, hogy egy képviselőtestület milyen megközelítésből vezeti a várost. Ha az ellenzéki polgármesterek, helyi képviselők átadják magukat az általam előbb említett pszichózisnak és úgy gondolják, hogy ők valamiféle gerillák, partizánok egy központi kormányzat elleni harcban, akkor ez nemcsak ostobaság, hanem felelősségük hiányáról is tanúskodnak, tehát kifejezetten kárt okoznak saját településüknek, a polgáraiknak, és visszavetik a településüket a fejlődésben" - fogalmazott Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke leszögezte, aFidesz kormánya minden városvezetővel lojális, mert nem az ő személyét és az ő pártját nézi, hanem azt a többséget, amelyik megválasztotta. "Emlékezetes, hogy Orbán Viktor és Botka László találkoztak, amikor a Modern Városok programját meghirdettük. A helyieknek kell eldönteniük, hogy az azóta eltelt időszakban sikerült-e a városnak kihasználnia minden adódó lehetőséget, vagy éppenséggel inkább az elmulasztott lehetőségek vannak nagyobb számban" - hangsúlyozta.

Kövér László elmondta, Nemesi Pál független polgármesterjelöltről természetesen hallott már, de először most találkozott vele a fórumot megelőzően. "Abban nem nagyon lehet vitatkozni, hogy Nemesi Pál egy tekintélyes, az életben már bizonyított tisztességes ember, akinek az emberek iránti nyitottsága pillanatok alatt nyilvánossá vált. Én kifejezetten jó jelöltnek tartom, hogy ideális-e, azt nyilván a választók eldöntik" - nyilatkozta. Kovács Ferenc gépgalériája az eseményről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.