Közélet

Kedd reggel is hiányzott a harmadik híd a szegedieknek

Kedd reggel is hiányzott a harmadik híd a szegedieknek

2019. szeptember 3., kedd
Kedd reggel is hiányzott a harmadik híd a szegedieknek

A kedd reggel sem múlt el bosszankodás nélkül, mindkét hídon csak lassan lehetett átjutni Szegedre. Nem kérdés, kell a harmadik híd Szegedre- amit éppen 17 éve ígért meg először Botka László, aki utána még vagy hétszer tette ugyanezt, csak építkezés nem kezdődött el soha.

Annak ellenére, hogy Botka László szerint természetes, hogy a dugók iskolakezdés idején, a szegedieket kedd reggel is felbosszantotta az autóban ücsörgés. Az Aradi Vértanúk terén a rendőri irányításnak köszönhetően ha lassú is, de folyamatos volt a forgalom,

bár ketten is a kocsiból kívánták melegebb éghajlétra, aki kitalálta, hogy az iskolakezdet előtt kell felbontani a Boldogasszony sugárút elejét.

A két híd viszont kedden is elveszett- újból és sokadszor bizonyítva a harmadik szegedi híd szükségességét.

Ezt a képet egy olvasónk küldte a Belvárosi híd újszegedi oldaláról a Torontál térről, mellé csak ennyit írt: "Itt a bizonyíték, hogy megérett a város a változásra. Ez a csomópont a megépítése pillanatában hibás volt, amikor kitalálták, a lámpák rosszul vannak programozva.

Hiába írunk és kérünk bármit, a torony alatt a város másik végéből járnak dolgozni.

Az nem megoldás, hogy mindenki a Torontál téren parkoljon le, pláne, hogy ma esett is az eső reggel. Ez nem megoldás." https://www.youtube.com/watch?v=Ek8ozT9OSFA Ez a videó már a hídon készült háromnegyed 8-kor. Itt az olvasónk csak annyit tett hozzá, hogy akár negyed 8-kor is készülhetett volna, illetve ő is arra panaszkodott, hogy az semmiképpen nem a legjobb megoldás, hogy kocsi nélkül keljünk át a hídon. Nem volt jobb helyzetben az sem, aki a Bertalan hídon próbált meg "átvergődni" Szegedre. https://www.youtube.com/watch?v=tmGQ6G1nuBY Újszegeden már a hídra felhajtani sem volt egyszerű- ahogy az onnan munkába induló kollégánk írta: "próbáltam szájról olvasni az autóban ülők mit mondanak, de nem lenne szalonképes ha leírnám amit sikerült." https://www.youtube.com/watch?v=1pIbBsRk6xw "Vaskos kis káosz alakult ki itt ma reggel is. Lépésben is alig lehetett haladni, ráadásul a helyzetet csak fokozta a Szilléri sugárút irányából érkező forgalom. Én amikor megláttam mi van itt, leszálltam a 10-es troliról és inkább gyalog mentem tovább. Még jó hogy időben indultam."- írta nekünk Piroska, aki megjegyezte, hogy otthon el van rakva visszamenőleg jó néhány korábbi választási kampányanyag és bár tegnap kétkedve fogadta amit írtunk, megnézte: valóban 2002-ben ígérte meg először a harmadik hidat Botka László. Mint azt tegnap megírtuk,a szegedi híreket visszanézve egyértelműen kiderül,

Botka László összesen már hétszer ígérte meg a harmadik szegedi hidat, legelőször 2002-ben.

Az azt követő 8 évben elvtársai, barátai, saját pártja vezette az országot, Orbán Viktor nem volt képben, mégsem sikerült megépíteni a harmadik hidat a városban. Ennek ellenére a polgármester előszeretettel bújtatja hibáját a miniszterelnök mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.