Egyetem

Ismét dobogós helyen szerepel az SZTE egy nemzetközi rangsorban

Ismét dobogós helyen szerepel az SZTE egy nemzetközi rangsorban

2019. szeptember 16., hétfő
Ismét dobogós helyen szerepel az SZTE egy nemzetközi rangsorban

Nyilvánosságra hozta 2020-as világrangsorát a Times Higher Education (THE). A brit szakfolyóirat listáján a Szegedi Tudományegyetem a 801-1000. helyen szerepel. Ezzel az eredménnyel a hazai egyetemek viszonylatában a harmadik legjobb az SZTE. A tanulási környezet mutató alapján a szegedi a legjobb vidéki egyetem.

A világ több mint 1300 felsőoktatási intézményét vizsgálta idén a Times Higher Education. A 2020-as listára 8 magyarországi intézmény került fel, közülük a harmadik helyezést a Szegedi Tudományegyetem érte el. Az SZTE a 801-1000. helyen szerepel a listán. Az értékelésben a Szegedi Tudományegyetem legerősebb mutatója a nemzetköziség, mely magába foglalja a külföldi oktatók és hallgatók számát, valamint a nemzetközi együttműködésben készült publikációkat. A rangsor összeállításánál 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba. A THE szerint a vidéki egyetemek közül az SZTE-n a legjobb a tanulási környezet szakmai, személyi, és infrastrukturális szempontok alapján. A teljes lista itt elérhető:

THE World University Rankings 2020

(Forrás: SZTE)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.