Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Hétfőn kezdődik a csillagászati ősz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sándorfalva, 2018. november 10. Darvak (Grus grus) szállnak a Szegedtõl nem messze található Sándorfalva közelében 2018. november 10-én. A legutóbbi évek monitoring adatai szerint az õszi vonulás során a Szegedi Fehér-tavon tartózkodó darvak létszáma november közepén meghaladhatja a 30-40 ezret. Az itt megpihenõ darvak a szántókon, tarlókon megfelelõ táplálkozóhelyet találnak, az éjszakákat pedig a lecsapolt halastavakon, pusztai elöntéseken töltik. MTI/Ujvári Sándor

Hétfőn lesz az őszi napéjegyenlőség, elkezdődik a csillagászati ősz – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.

Szeptember 23-án, hétfőn 9.50-kor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz. Ekkortól egészen decemberig rövidülnek a nappalok, hosszabb ideig lesz sötét – olvasható a met.hu-n.

Kitértek arra is, hogy az őszi napéjegyenlőség régen ünnep volt. Ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű ajándékaiért, a termények sokaságáért. A Nap éppen 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka is ugyanolyan hosszúságú ezen a napon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőtől csapadékosra fordul az időjárás, de egyúttal melegebb is lesz a következő napokban.

MTI

Előző sztori

Már a szegedi óvodások is lelkesen örülnek

Következő sztori

Vettel nyerte a Szingapúri Nagydíjat

Legutóbbi hasonló cikkek