Közélet

Folyamatosan fejlesztik a makói Honvéd városrészt

Folyamatosan fejlesztik a makói Honvéd városrészt

2019. szeptember 24., kedd
Folyamatosan fejlesztik a makói Honvéd városrészt

A makói Honvéd városrészt érintő rehabilitáció során újabb programokat szerveznek, illetve fejlesztéseket végeznek. Most 14 utcában készült el az új út - számolt be a Rádió 7.

A kivitelező cég, a Délút Kft. műszaki igazgatója, Tószegi Tamás elmondta: a beruházását az év elején kezdték el és a jövő héten meg is történik a műszaki átadás. Összesen több mint 3300 méteren készítettek új záróréteget, valamint rendbe tették az árkokat is. A munkálatokkal egy időben összesen 2450 méternyi ivóvíz vezetéket is kicserélt a szolgáltató, így nem kell majd feltörni az új utakat. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a városrész infrastrukturális fejlesztésére 730 millió, a különféle felzárkóztató programok megszervezésére pedig 219 millió forintot nyert az önkormányzat. Eddig 14 utca kapott új utat, felújítottak 14 önkormányzati bérlakást és hamarosan indulhat egy új közösségi tér kialakítása is. Az úgynevezett Kaláka-program is igen népszerű, amelynek keretében 81 magántulajdonú ingatlant sikerült rendbe tenni önkormányzati segítséggel. Emellett a városrészben élő gyerekeknek különböző tanfolyamokat is tartanak, így többek között megtanulhatnak főzni, zenélni, illetve a színjátszásba is bepillantást nyerhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.