Sport

Elégedett Eb-szereplésével a szegedi Hoffmann Péter fallabdázó

Elégedett Eb-szereplésével a szegedi Hoffmann Péter fallabdázó

2019. szeptember 9., hétfő
Elégedett Eb-szereplésével a szegedi Hoffmann Péter fallabdázó
Bukarestben rendezték meg az egyéni fallabda Európa-bajnokságot. Ott volt a férfiak 32-es főtábláján a szegedi Vidux Tisza Squash SE saját nevelésű versenyzője, Hoffmann Péter is, aki a 14. helyet szerezte meg.

A másik magyar, Farkas Balázs negyedik lett, ezzel beállította a legjobb magyar Eb-eredményt – korábban Krajcsák Márk végzett ebben a pozícióban kontinensbajnokságon. A nőknél a magyar bajnok Chukwu Hannah első vesztes találkozója után minden mérkőzésén győzött, így a vigaszágat megnyerve 17. lett. – Minden tőlem telhetőt megtettem a felkészülés során és a versenyen is, így elégedett lehetek – fogalmazott Hoffmann Péter. – Sajnos az utolsó meccsemen, szettelőnynél, nyerő helyzetben szenvedtem bokasérülést, amely miatt fel kellett adnom a találkozót, így lettem tizennegyedik. A verseny megmutatta, hogy képes vagyok megverni Top 200-as játékost, valamint megküzdhettem a későbbi bronzérmes svájci Nicolas Müllerrel a nyolc közé jutásért, ezeknek is örülök. Lassan fel kell dolgoznom, hogy már inkább edző vagyok, mint játékos. A romániai Calarasi-ban egyre több energiát fektetek ebbe a munkába, az akadémián harmincöt gyerekkel foglalkozom, így kevesebb időm jut a saját játékommal foglalkozni. Persze ettől még a fontos versenyekre, a válogatott szereplésekre mindig odateszem magam. Most a cél a májusi csapat Európa-bajnokság, számomra pedig a válogatottbeli kerettagság megőrzése – tette hozzá a szegedi sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.