Egy lakás árát bukta el eddig minden szegedi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ennyivel lehetne több pénze minden egyes szegedinek, ha a városban jól  működött volna a gazdaság az elmúlt években, vagy lett volna valódi gazdasági fejlődés Szegeden – mondta el Nemesi Pál, az iparkamara elnöke, független polgármesterjelölt.

Nemesi Pál azt mondta, hogy sajnos Szeged alul teljesít, csúszik le a városok rangsorában és ezek tények, nem vélemények; az önkormányzat, városvezetés ugyanis nem végzi jól a dolgát: bezárkózott az elefántcsonttoronyba!

Szeged független polgármesterjelöltje egy példával érzékeltette a város lemaradását. Azt mondta, ha Szegedet Győrrel hasoníltjuk össze, az ottani átlag fizetésekkel, gazdasági teljesítménnyel, akkor megeállapítható, hogy

“Minden szegedi egy garzonlakással lehetne ma gazdagabb”,

ennyit buktak ugyanis a szegediek, vagyis ennyivel kevesebb pénzük van most az elmúlt 17 év rossz helyi gazdaságpolitikája miatt.

(Mutatjuk a beszédből ezt a részletet, de elnézést kérünk a rossz minőségért, egy telefonnal felvett videóból tudtunk csak dolgozni.)

Nemesi azt mondta, ezen akar változtatni október 13-tól: magasabb fizetésekkel; nyitott, tárgyalásra- és kompromisszumokra kész városvezetéssel; jól működő helyi gazdaságfejlesztéssel. Mindezekkel elérhető ugyanis, hogy

a szegdiek kényelemben, biztonságban, jó anyagi körülmények között éljenek; a fiatalok ne elmenjenek a városból, hanem itt maradjanak, és itt alapítsanak családot; az idősekről pedig egyedüllló módon lehetne gondoskodni.

Mint azt elsőként megírtuk: Házhoz vinné a gyógyszereket az időseknek Nemesi Pál, és bekamerázná a lépcsőházakat azért, hogy nagyobb biztonságban lehessenek a szegedi idősek, családok, és gyerekek. Mindezek mellett egy speciáis vészhívót kapnának az idős, beteg szegediek, hogy csak egy gombnyomás legyen és azonnal érkezzen az orvosi segítség.

Előző sztori

Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást

Következő sztori

Most az egyetem oldalát sz.rta le egy hajléktalan