Sport

Csúcsrangadó vár a Szegedi VSE-re

Csúcsrangadó vár a Szegedi VSE-re

2019. szeptember 14., szombat
Csúcsrangadó vár a Szegedi VSE-re

Az eddig százszázalékos Szegedi VSE a még szintén hibátlan Makó FC-hez látogat szombaton a Csongrád Megyei I. osztály 5. fordulójában. Leindler Domonkos, a szegediek kapusa szerint a koncentráció lehet a siker kulcsa. Siha Zsolt, a Maros-partiak trénere egyenlő erők küzdelmét jósolja.

Négy fordulót követően három százszázalékos csapat van a Csongrád Megyei I. osztályban. A Szegedi VSE mellett a Makó és a Hódmezővásárhely is hibátlan még, a vasutasok azonban a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően éllovasként utazhatnak Makóra. - Úgy gondolom, hogy körülbelül négy olyan meccs van a bajnokságban, ami komoly erőpróbát jelent számunkra, ebből az egyik a Makó elleni lesz, ezért már nagyon izgatottan várom az összecsapást – mondta megkeresésünkre Leindler Domonkos, a Szegedi VSE hálóőre. A 24 esztendős kapus hangsúlyozta, nehéz mérkőzésre számít, mert Siha Zsolt személyében szakmailag felkészült trénere van a Maros-partiaknak. - Profi csapat módjára ugyanúgy edzenek, mint tavaly az NB III-ban. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért – fogalmazott. Leindlernek eddig viszonylag kevés dolga akadt a szezonban, hiszen az ellenfelek jobbára védekezésre kényszerültek a vasutasok ellen (az SZVSE az eddigi négy bajnoki mérkőzésén mindössze egy gólt kapott) szombaton azonban könnyen lehet, hogy komoly szerep hárul majd fiatal kapusra, aki szerint a koncentráció lehet a siker kulcsa. - A legtöbb mérkőzésre ugyanúgy készülök, de az ehhez hasonló rangadók előtt általában a mentális felkészülésre nagyobb hangsúly fektetek. Ha az elvégzett munkához megfelelő koncentráció párosul, annak a legtöbbször meglesz a gyümölcse – tette hozzá.

A Siha Zsolt vezette Makó FC visszavágna a SZVSE-nek a kupafiaskóért ( Fotó: Archív/Kovács Ferenc)

A két csapat két héttel ezelőtt már összecsapott a Magyar Kupában, akkor Beretka Péter góljával a szegediek diadalmaskodtak. Siha Zsolt, a Makó FC vezetőedzője szerint a kupameccs alapján egyenlő erők küzdelme várható szombaton. - A kupameccsből le lehetett szűrni, hogy nagyjából azonos képességű a két csapat. Vannak játékelemek, amiben a vasutasok hatékonyabbak, ugyanakkor volt, amiben föléjük tudtunk nőni. Ugyanúgy készülünk ellenük, mint a többi mérkőzésre. Próbáljuk levenni a terhet a srácok válláról, hiszen nem ezen a meccsen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. Várhatóan sok néző lesz és egy jó csapat ellen játszhatunk, ez mindenképpen örömteli – osztotta meg gondolatit a tréner. Siha Zsolt számára külön pikantériája lesz a mérkőzésnek, hiszen a vasutasoknál három olyan játékos is szerepel, aki tavaly még a SZEOL SC-ben az ő keze alatt dolgozott. - Az átlagosnál jobban ismerem őket, így bizonyos dolgokra fel tudom hívni a játékosaim figyelmét, ez a többi meccsre nem igazán jellemző – fogalmazott Siha. Hozzátette, habár háromesélyes a mérkőzés, csak a győzelemmel lenne maradéktalanul elégedett.

Csongrád Megyei I. osztály, 5. forduló

szeptember 14., szombat 16.30

Makó FC – Szegedi VSE

Makó Város Sportcentrum. Vezeti: Allaga Iván ( Szabó Gábor, Friebert Ágoston László). (Kiemelt kép: Foliaplast-Bordány SK)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.