Közélet

Csaknem 300 programot kínál a szegedi Őszi Kulturális Fesztivál

Csaknem 300 programot kínál a szegedi Őszi Kulturális Fesztivál

2019. szeptember 28., szombat
Csaknem 300 programot kínál a szegedi Őszi Kulturális Fesztivál

Hat hét alatt hetvenöt helyszínen mintegy háromszáz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a nézőket az Őszi Kulturális Fesztiválon, amely megnyitóját kedden rendezik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületében - tájékoztatta az intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A november 10-ig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találni. A programsorozat különleges fényfestéssel és Fenyvesi Anna, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet vezetőjének fotókiállításával nyílik. A nyelvész kedvenc témája a bicikli. Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál megnyitójának napján Fendler Juditot, az SZTE kancellárját hallhatja a közönség, a következő délben az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai és barátaik mondanak verseket magyarul és kínaiul. A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak. Koncerttel várja a közönséget például Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus. A képzőművészet iránt érdeklődőket mások mellett Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.