Sport

Bronzérmes a női pisztolyos csapat

Bronzérmes a női pisztolyos csapat

2019. szeptember 21., szombat
Bronzérmes a női pisztolyos csapat

A Csonka Zsófia, Egri Viktória, Major Veronika összetételű csapat bronzérmet nyert 25 méter női sportpisztolyban a Bolognában zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság szombati napján.

Az ötkarikás programban is szereplő szám egyéni versenyében Csonka, valamint a tokiói kvótával már rendelkező Major is döntőbe jutott. Utóbbi szombaton a gyors lövészetben egészen kiváló eredményt ért el (299 kör) és negyedikként került a fináléba 589 körös eredménnyel, míg Csonka az utolsó sorozatában biztosította helyét a legjobb nyolc között, miután nyolcadikként zárt 580 körrel. A 15.45 órakor kezdődő döntőben a két francia riválisa közül egyet kell megelőznie az olimpiai kvóta megszerzéséhez. Egri egyéniben 31. lett 570 körrel, a csapat 1739 körrel szerezte meg a bronzérmet. Az olimpián csapatversenyt nem rendeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.