Közélet

Bevette a Dugonics teret Szeged "ikonikus" hajléktalanja

Bevette a Dugonics teret Szeged "ikonikus" hajléktalanja

2019. szeptember 16., hétfő
Bevette a Dugonics teret Szeged "ikonikus" hajléktalanja

Újabb ékes bizonyítéka a tarthatatlan szegedi hajléktalanhelyzetnek az a két fénykép, amelyet szerkesztőségünknek küldött el olvasónk.

Péntek ebéd után - ezt a címet adta egyik olvasónk fényképének, amelyet el is küldött a szegedma.hu szerkesztőségének. A Dugonics téren hunyta le szemét Szeged egyik "ikonikus" hajléktalanalakja, szemmel láthatóan fáradt volt, így nem sokat keresgélt, az első üres padra rávetette magát, és már el is nyújtózott.

Az életképet két fotón is megörökítette olvasónk, a másodikon látható, hogy a borosüveg azért nem hiányozhat, az elmaradhatatlan kellék, még alvás közben is...

Azért írtuk a hajléktalan férfiról, hogy "ikonikus" alak, mert őt már többször lencsevégre kapták, legutóbb akkor, amikor teraszon ülőket zavart meg koldulással, majd mikor nem kapott pénzt, anyázni kezdett.

De ő volt az, aki az új mobilvécé közelében, az Árpád téren székelt egy bokorban.

A fedél nélküliek előszeretettel tűnnek fel a forgalmasabb belvárosi helyeken, ahol a megforduló sok embertől nyugodtan tudnak kéregetni, de újabban már

a külső területeken is feltűnnek

. A Kárász utca és a Dugonics tér a legkedveltebb helyszíne a hajléktalanoknak, akik sok esetben a közterületen végzik szükségleteiket, pár napja például

az egyetem oldalát sem kímélték

. Hajléktalanügyben a szegedi lakosok hetente többször is panaszkodnak szerkesztőségünknek az elviselhetetlen és tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat azonban sohasem válaszol kérdéseinkre, még azt is titkolják, hogy alkalmaznak-e utcai szociális munkásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.