Közélet

Barátai szerint sosem hibázott a tragikus balesetben elhunyt szegedi pilóta

Barátai szerint sosem hibázott a tragikus balesetben elhunyt szegedi pilóta

2019. szeptember 16., hétfő
Barátai szerint sosem hibázott a tragikus balesetben elhunyt szegedi pilóta

A Németországban tragikus balesetet szenvedett szegedi pilóta barátai szerint sosem hibázott Ottó, így pláne érhetetlen, miért kellett gépével együtt a mélybe zuhannia.

Hősként beszélnek

a tragikus balesetet szenvedő

F. Ottóról ismerősei. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a 31 éves szegedi származású pilóta Berlin közelében szállított ejtőernyősöket gépével, amikor az ismeretlen okokból meghibásodott és lezuhant. A férfi utasa még sikeresen kiugrottak a gépből, amelyet ő ezután (feltehetőleg a többi ember védelmének érdekében) egy messzebbi területre irányított, ahol becsapódott a földbe - írja a

blikk.hu

. "Személyes jó barátom volt. Az összes szabadidejét arra áldozta, hogy ennek a szakmának szentelje az életét" - mesélte kollégája, Rózsavölgyi Árpád az RTL Klub Híradójának. Mint mondta, Ottó utasszállító nagy gépeket akart vezetni, az ehhez szükséges vezetési órákat napról-napra gyűjtötte. Erről korábban nyilatkozott is szintén a Híradó stábjának.

A gép Berlintől 70 kilométerre zuhant le, az ejtőernyősbázis mellé. Kollégái szerint Ottó szándékosan így repült (kép forrása: nordkurier)

Barátai szerint Ottó tapasztalt, felkészült pilóta volt, aki tíz év alatt egyszer sem hibázott, bár került már nehéz helyzetbe a levegőben, de mindig profin megoldotta a problémákat. Ezért különösen érthetetlen a baleset, amely ügyében a helyi hatóságok már nagy erőkkel nyomoznak. Ottó korábban egy komplett légikatasztrófát került el profizmusának köszönhetően. 2013-ban az egész magyar sajtót bejárta a hír, hogy egy 13 éves kislány egy lézerrel játszadozva elvakított egy pilótát, aki csak rutinjának köszönhetően kerülte el a katasztrófát. Ez a pilóta Ottó volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.