Az önkormányzat miatt dolgoznak életveszélyes körülmények között a szegedi rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem megfelelő telket ajánlott fel a szegedi önkormányzat a Belügyminisztériumnak, így egyelőre nem épülhet meg a Szegedi Rendőrkapitányság új létesítménye, a jelenlegi pedig a belügyminiszter szerint életveszélyes. Pintér Sándor azt mondta, ha az önkormányzat nem tud biztosítani megfelelő területet, akkor a mostani épületet kell felújítani, viszont  “ez rögtön indukál egy másik kérdést, hol lesz addig a rendőrség”. 

Szegeden tartott lakossági fórumot Pintér Sándor, aki beszélt a Szegedi Rendőrkapitányság épületének állapotáról és annak szükséges felújításáról. A belügyminiszter a fórumon “veszélyesnek”, a fórumot követő sajtótájékoztatón pedig már “életveszélyesnek” nevezte a Párizsi körút 16-22. szám alatt található épületet.

Pintér Sándor leszögezte, ahhoz, hogy új épületben, 21. századi körülmények között dolgozhasson a mintegy 400 szegedi rendőr, annak feltétele, hogy egy olyan területet bocsásson a Belügyminisztérium rendelkezésére a szegedi önkormányzat, amely megfelel a rendőrség elvárásainak.

– A rendőség elvárásai nem túl nagyok, mindössze annyi, hogy az önök biztonsága érdekében olyan centrális helyre kerüljön az új épület, ahonnan gyorsan el lehet a város bármelyik részét érni, és a lehető leggyorsabban segítséget lehessen nyújtani azoknak, akik rászorulnak – hangsúlyozta a belügyminiszter, aki hozzátette, más javaslatot kérnek az önkormányzattól.

“Nekünk egy külvárosi rész nem megfelelő, mert a város másik végén lassabban tudunk segítséget nyújtani. Mi egyformán szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek”

– tette egyértelművé a területjavaslattal kapcsolatos igényeket Pintér Sándor.

A belügyminiszter felvázolta a lehetőségeket is: ha megfelelő telket kapnak, akkor a mostani épületet átadják a szegedi önkormányzatnak, ha nem kapnak megfelelő telket, akkor viszonyt bonyolódik a helyzet.

“Amennyiben nem kapunk telket, akkor kénytelenek leszünk lebontani a jelenlegi épületet, és a helyére újat építeni, de ez rögtön indukál egy másik kérdést, hol lesz addig a rendőrség?”

– tette fel a költői kérdést Pintér Sándor, aki szerint sátrakban azért nem szeretnék fogadni az állampolgárokat. – A tervezését jövőre megkezdjük a rendőrségnek, de szeretnénk tudni, hogy hol – utalt ismét a bizonytalanságra a belügyminiszter, aki azt is elmondta, mindentől függetlenül folyik az átmeneti hely keresése is.

Az ügyben tehát a szegedi önkormányzatnak kellene lépnie, és olyan telket felajánlania, ami minden tekintetben elfogadható a rendőrség számára. Kerestük az önkormányzatot, hogy megtudjuk, első körben miért egy külterületi telket ajánlottak fel, hol található az a terület, amit javasoltak, és hogy tervezik-e, hogy egy új javaslattal állnak elő. Cikkünk megjelenésig nem érkezett válasz.

Előző sztori

"Szégyen, gyalázat" - ismét elfelejtették benevezni egy versenyre a szegedi olimpikont

Következő sztori

A tavalyi bronzérmes ellen kezd a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek