Gazdaság

Aranykorát éli a magyar turizmus

Aranykorát éli a magyar turizmus

2019. szeptember 12., csütörtök
Aranykorát éli a magyar turizmus

A magyar turizmus aranykorát éli, soha ennyi turista és soha ennyi turisztikai fejlesztés nem volt még az országban, mint ma - jelentette ki a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán Nagykanizsán.

Guller Zoltán a Csónakázó-tó körül kiépített közel 5 kilométeres kerékpáros- és futósétány avatása alkalmából beszélt arról, hogy a turizmus stratégiai ágazat, a magyar gazdaság egyik motorja. A magyar turizmus növekedése az elmúlt három évben meghaladta az európai uniós és a világátlagot is. Jelezte, hogy Nagykanizsán az elmúlt 5 évben másfélszeresére emelkedett az ide látogató turisták száma, több mint 12 ezerrel több vendég keresi fel egy évben a várost. Nagykanizsa turizmusának növekedése még a kimagasló magyar átlagot is meghaladja, a fél évtizeddel ezelőtti adathoz képest 63 százalékkal több külföldi vendéget fogadnak a város szálláshelyei. Kétszer annyi osztrák, másfélszer annyi német, olasz és román vendéget regisztráltak, és a magyar vendégszám növekedése is másfélszeres 2014-hez viszonyítva. Nagykanizsán nagy reményekkel várjuk a következő évi Giro d'Italia kerékpáros körverseny magyarországi befutóját, amelyre több tízezer ember is ellátogathat. A városban és térségében megvalósuló turisztikai fejlesztések pedig szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük a célunkat, miszerint Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon - fogalmazott Guller Zoltán.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.