Közélet

4000 milliárd forint jut településfejlesztésre a Modern Városok Programban

4000 milliárd forint jut településfejlesztésre a Modern Városok Programban

2019. szeptember 4., szerda
4000 milliárd forint jut településfejlesztésre a Modern Városok Programban

A 23 megyei jogú város és az országot behálózó vasút- és közútfejlesztési beruházásokra összesen 4000 milliárd forintot költ a kormány a Modern Városok Program keretében, amiből eddig 1500 milliárd forintot használtak fel - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a Modern Városok Program keretében Érden épülő Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum keddi alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy augusztus elejéig 1500 milliárd forintot fizettek ki a programon belül, ami a teljes költségvetés több mint egyharmada és már a települések fejlődését szolgálja. Hozzátette, hogy a programban lévő források kétharmada tisztán hazai költségvetési forrás. A kormánybiztos közölte, hogy Érd város forrásigénye a Modern Városok Program keretében 78 milliárd forint, amelyből 61 milliárd forintot már lehívott a település. Gyopáros Alpár elmondta, hogy a város polgármestere, T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) elérte a kormánynál, hogy a település számára fenntartott teljes forrás 80 százalékát kifizették, és ezért már számos intézmény szolgálhatja az itt élők érdekeit, miközben a többi fejlesztés is hamarosan elkészül.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.