Közélet

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay döntsön végre szemétügyben!

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay döntsön végre szemétügyben!

2019. augusztus 19., hétfő
Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay döntsön végre szemétügyben!

A párt szerint Hódmezővásárhelyre jelenleg naponta több kamionnyi, Olaszországból származó hulladék érkezik, amit itt raknak le és temetnek be a város határában.

A vásárhelyi Fidesz-szervezet közleménye szerint Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek döntenie kell. A hulladéklerakót üzemeltető cég többségi, külföldi tulajdonosa ugyanis még csak betekintést sem enged abba a megállapodásba, amelynek köszönhetően évi 12 ezer tonna külföldi szemetet hoznak a városba. – Eljött a perc, amikor Hódmezővásárhely polgármesteré­nek a közösségi médiában történő üzengetés helyett nyíltan színt kell vallania. Amennyiben a vásárhelyiek oldalán áll, akkor eléri, hogy a cég kiadja a szerződéseket, hogy a város lakossága legalább megfele­­lő tájékoztatást kaphasson a külföldről beszállított szemét­ről. Amennyiben viszont a többségi, külföldi tulajdonos ér­­dekeit képviseli, akkor csak folytassa a hazudozást és a fe­lelősség másra hárítását – áll a közleményben. A szervezet kitér arra is, hogy ha a polgármester nem tesz semmit, akkor a külföldi cég érdekeit védi, és azt üzeni a vásárhelyieknek, nincs joguk tudni arról, milyen megállapodás keretében szállítják be a szemetet a városukba. – Márki-Zay Péternek végre el kell döntenie, mit választ: a szemétbizniszből származó pénzt, vagy a vásárhelyieket. Harmadik út nincs – áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.