Közélet

Újszülötteknek adományozott Nemesi Pál

Újszülötteknek adományozott Nemesi Pál

2019. augusztus 20., kedd
Újszülötteknek adományozott Nemesi Pál

397 ezer forintot gyűjtöttek össze a Rakpartfeszten megforduló szegediek. Nemesi Pál független polgármesterjelölt pedig arra vállalkozott, az összeget megduplázza, így végül 800 ezer forintot kaphat az Alapítvány.

Kedden az augusztus 20-i tűzijáték előtt a Huszár Mátyás rakparton Csatai Gergő léggömbművész tett sikeres Guinness-rekord-kísérletet. Bekötött szemmel kellett öt figurát meghajtogatnia lufiból, neki ezt 44,29 másodperc alatt sikerült megtennie. Ezt követően a szervezők színpadra hívták Nemesi Pál független polgármesterjelöltet, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, és Pintér Sándor professzort, gyermekgyógyászt, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány elnökét.

Nemesi elmondta, nem áll távol az adakozás tőle, hiszen építőipari cégében, a Ferroépben minden évben költségvetésben meghatározott összeget fordítanak jótékony célra. "Híres emberek azt vallják, hogy üzleti sikereikből adjanak vissza valamit. Ezt én is így gondolom és már évtizedek óta ennek megfelelően élem az életem" – jelentette ki. "Az a munka számunkra garancia, amit Pintér Sándor gyermekgyógyász elvégzett az utóbbi két évtizedben az alapítvány élén" – mondta Nemesi.

"Úgy tűnik, hogy ez nagyon nagy pénz, ami igaz. Emellett az alapítványunk évente 100 millió forintból gazdálkodik, az államtól pedig tisztes összeget, 60 millió forintot kapunk, minden mást adományokból és 1 százalékokból kell összegyűjtenünk. Ez azért nagy összeg, mert ebből tudunk biztosítani benzint, biztosítást, mindent, ami a munkánkhoz kell. Azt valljuk, hogy akinek a gyereke nagyon súlyos állapotban van, azt nem érdekli, hogy van-e pénz, csak az, hogy legyen ott a szolgálat" – fogalmazott Pintér Sándor. Nemesi Pál független polgármesterjelölt arra vállalkozott, a szegediek által összedobott összeget megduplázza, így végül 800 ezer forintot kaphat az Alapítvány. A befolyt adományból EKG készülék vásárlását terveziProf. Dr. Pintér Sándorgyermekorvos, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.