Írjon nekünk

Közélet

Újabb blama: nincs áram a tesztüzemben lévő nyilvános wc-ben

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Tegnap beszámoltunk róla, hogy máris elromlott Szeged új, 26 millió forintból létesített nyilvános illemhelye az Aradi Vértanúk terén. Sándor János Andrástól, a SZÉP Egyesület elnökétől megtudtuk, még nincs áram alatt toalett, anélkül pedig nem üzemelhet, hiszen elektronikus rendszer működteti az egészet.

– Egyáltalán nem működik az új illemhely az Aradi vértanúk terén – kezdte Sándor János András, a SZÉP Egyesület elnöke. – A szeged.hu-n az áll, hogy tesztüzem alatt van, ehhez képest a környéken dolgozó több ember is azt mondta, hogy még nincs áram alatt az illemhely – mondta. Hozzátette, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kötik be az áramot, egy dolog azonban biztos, amíg ez nem történik meg, addig nem fog működni, hiszen elektronikus rendszer működteti az egészet.

Korábban több nyilvános illemhely is üzemelt a belvárosban. A Széchenyi téren a villamosmegállóval szemben volt egy, de azt lerombolták és ugyanerre a sorsra jutott a Roosevelt téri is, az Aradi Vértanúk terén pedig büfét alakítottak ki a korábbi nyilvános WC-ből. Innen ered a városszerte ismert „Budi büfé” elnevezés. Sándor János szerint sokkal költséghatékonyabb lett volna egy meglévő épületet felújítani, mint egy teljesen új, és méreteit tekintve meglehetősen kicsi konténert elhelyezni 26 millió forintból.

A politikus úgy véli, komoly szervezési malőr, hogy a Szabadtéri ideje alatt még nem üzemelt az új illemhely. – A Szabadtéri idején esténként rengeteg ember volt a környéken. Sokan nézték, hogy miért van elkerítve a vadonatúj WC. Elég komoly szervezési hiányosság ez, hiszen egy ilyen grandiózus rendezvény alatt jól jött volna egy plusz illemhely – fogalmazott.

Az előzetes információk alapján az új illemhely használati díja 150 forint lesz. A SZÉP Egyesület elnöke szerint szociális alapon kellene működtetni a toalettet, ezzel elősegítve azt, hogy a hajléktalanok ne az utcán végezzék a dolgukat.

Kommentek

Közélet

Ez fogadja a belvárosban sétálókat Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem lehet úgy sétálni a belvárosban, hogy ne találkoznánk egy padon fekvő, vagy dolgát végző hajléktalannal.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay döntsön végre szemétügyben!

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Közleményben szólítja fel a polgármestert a helyi szervezet.

Tovább olvasom

Közlekedés

Megkapták jogosítványukat a SuliMoped program résztvevői Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több mint harminc fiatal vehette át kismotorra szóló vezetői engedélyét.

Tovább olvasom

Aktuál