/

Tápai Péter: Szakszerűtlen a csatornaberuházás Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Milliárdos beruházásban újul meg a csapadékvízelvezető-rendszer Tápén, Újszegeden és Szőregen. Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint a rekonstrukció máris látható károkat okozott a meglévő rendszerben. Az alelnök aggályosnak tartja, hogy május óta nem reagált a városvezetés a panaszos lakosok felvetéseire.

“Ismét megjelent Hűbele Balázs és Mekk Elek a város beruházásánál. Most éppen az egymilliárd forintból történő csatornaberuházás kapcsán került elő a két igen komoly szakember” – jegyezte meg Tápai Péter. Az alelnök szerint a csatornaberuházásban érintett utcákban évtizedek óta kialakított és ültetett előkerteket és fákat, melyeket feltúrtak és szétszedtek.

“A város részéről csak arrogáns válasz érkezett: ez közterület” – számolt be.

A szélesebb utcákban zárt csatornarendszert készítettek, a szűk utcákban nyílt csatornát, olyan módszerrel, amely a meglévő műtárgyakban máris több kárt okozott, mint amennyi hasznot fog hozni az elkészülő csapadékelvezető rendszer. “Az utcák nagy részében a súlykorlátozás ellenére 12 és 24 tonnás teherautókkal szállították az építési anyagot.

Ezek ma már látható károkat okoztak az utcákban, ezért többen fontolgatják a feljelentést azon képek alapján, melyek a beruházás ideje alatt készültek” – fogalmazott Tápai.

Az elmúlt időszak alapján a politikus arra következtet, hogy a Liget-projekt és a Partfürdő esetéhez hasonlóan átgondolatlan beruházás zajlik, ennek pedig a közeli választás lehet az oka.

“A végeredmény egy igen silány és nem túl csinos beruházás lesz” – hangsúlyozta.

“Az átgondolatlanság és a szakszerűtlenség egyik tanúbizonysága az, hogy ha tőlünk nyugatabbra megnézünk egy városfejlesztést, akkor az érintett területen összehangolják más közműszolgáltatókkal a fejlesztéseket pontosan azért, hogy egyszerre, egy zajjal és porral járó feladatot végezzenek.

Itt az történt az egyik utcában, ahol az unió által cserére kötelezett azbesztcement csövön fut a víz, hogy ugyanott nyitották ki az árkot, tehát megtehették volna, hogy egy munkagödörrel, egy költséggel kicseréljék ezeket a csöveket. De azt most ott hagyták, tehát valószínű, hogy két éven belül majd újra kinyitják és tönkreteszik az addig elkészült aszfaltot” – magyarázta,

majd hozzátette: az útburkolat tönkretétele annak fényében érdekes, mert évekkel ezelőtt minden szegedi utca szilárd útburkolatot kapott a szennyvízberuházást követően. “Félő, hogy az első téllel ezek az utcák teljesen tönkremennek” – jelentette ki.

Tápai megemlítette azt a nyílt levelet is, melyet tápéi lakosok küldtek Botka Lászlónak. “Kíváncsian várjuk a választ, hogy mi a magyarázata ennek a kapkodásnak és a szakszerűtlenségnek és mikor fogják helyreállítani azokat a károkat, melyeket ebben a levélben is említenek a tápéiak. Május óta hallgatnak Botkáék, ennyire veszik komolyan a választópolgáraikat” – állapította meg az alelnök.

Előző sztori

Szeméthegyek tornyosulnak a Csillag téren

Következő sztori

Havas Boldogasszony ünnepét tartják Szeged-Alsóvároson

Legutóbbi hasonló cikkek