Közélet

Századvég: a baloldali kormányok büntetésekkel sújtották a nyugdíjasokat

Századvég: a baloldali kormányok büntetésekkel sújtották a nyugdíjasokat

2019. augusztus 28., szerda
Századvég: a baloldali kormányok büntetésekkel sújtották a nyugdíjasokat

A 2010 előtti baloldali kormányok különböző büntetésekkel sújtották a nyugdíjasokat, mint például a 13. havi nyugdíj elvétele vagy a rezsiárak emelése - mondta a Századvég Alapítvány elemzője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Palóc André hozzátette: ezzel szemben a 2010 utáni kormányzat - például a mostani nyugdíjasoknak járó rezsiutalvánnyal - igyekszik a magyar embereknek segíteni. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy szeptember 30-áig minden nyugdíjas kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap. A Századvég elemezője az M1-en kiemelte: nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is jogosultak a támogatásra. Ha valaki nem biztos benne, hogy jogosult-e vagy más kérdése van a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványról, az az ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon érdeklődhet. Az utalványt postai úton mindenki megkapja szeptember 30-áig, felhasználni pedig jövő március végéig lehet - közölte az elemző.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.