Kultúra

Plácido Domingo koncertjével ünnepelték a Szent Gellért Fórumot

Plácido Domingo koncertjével ünnepelték a Szent Gellért Fórumot

2019. augusztus 29., csütörtök
Plácido Domingo koncertjével ünnepelték a Szent Gellért Fórumot

Először kultúrakedvelők vehették be a Szeged-Csanádi Egyházmegye kulturális, szabadidős és sportközpontját. Ezután családi nappal és labdarúgó mérkőzéssel avatják fel a teljes egészében egyházmegyei fenntartás alatt működő stadiont.

A világhírű operaénekes-tenor a Plácido Domingo Classics fesztivál keretében lépett fel szerdán a szegedi közönség előtt a Szent Gellért Fórumban, így a Dorozsmai úton felépített stadionban először a kultúrakedvelők vehettek részt eseményen.

"Az első írásos utalás a magyar zenére Szent Gellért legendájában olvasható, most a róla elnevezett rendezvényközpontban hangzik el az ünnepi koncert, egyben ez az avatása is a komplexumnak" – mondta ünnepi köszöntőbeszédében Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök.

A koncert különlegességét az adta, hogy Plácido Domingo fiával, ifjabb Plácido Domingóval együtt lépett fel, erre pedig korábban nem volt példa Magyarországon.

Domingo koncertjét követően legközelebb szeptember 8-án a Szeged-Csanádi egyházmegye közösségének hatezer tagját látják vendégül egy családi napon, melyet közös misével zárnak. Ezután labdarúgó-mérkőzésen is felavatják a 8256 férőhelyes komplexumot: a kétszeres olasz bajnok, hétszeres Olasz Kupa-győztes Lazio látogat el a szegedi arénába, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával játszanak barátságos mérkőzést. A Szent Gellért Fórum az első olyan stadion, melyet teljes egészében egyházmegye tart fent a továbbiakban. A kivitelezést a Szeged-Csanádi egyházmegye megbízásából a Market Építő Zrt. végezte, a munkálatok tavaly áprilisban kezdődtek el, a megnyitóünnepségre minden beruházási elem elkészült. A sportcentrum a közösségi sportolók számára is alkalmas a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.