Közélet

Nem sikerült időben befejezni a horgászpályát a Partfürdőn

Nem sikerült időben befejezni a horgászpályát a Partfürdőn

2019. augusztus 7., szerda
Nem sikerült időben befejezni a horgászpályát a Partfürdőn

Pedig már majdnem egy hete lejárt a határidő annak kialakítására. Tervek vannak, de a végrehajtás a Tisza partján sem egyszerű.

"Jó napot kívánok! Itt mi épül?" – kérdezte alkalmi kalauzunk, egy üdülőtulajdonos egy építőmunkástól néhány héttel ezelőtt, július 16-án, mikor a Partfürdő állapotát bemutató cikkeink kapcsán a helyszínen jártunk. "Horgászpálya" – szívott bele cigarettájába a munkás.

"És mikor fog ez elkészülni?" – kérdezett vissza útitársunk, mire fejét vakargatva és homlokát ráncolva válaszolt a szaki: "augusztus 1-jén kellene átadni." A válaszon mindketten jót derültek, és úgy tűnik, nem véletlenül.

A határidő napján a túlpartról így nézett ki a Partfürdő készülő horgász- és sólyapályája:

Szerda délelőtt mindössze annyi változás volt tapasztalható, hogy egy markoló túrta az érintett partszakaszt.

Persze a munkálatok ezen határidejéről az önkormányzattól sosem kaptunk tájékoztatást, az optimista hangulatvételű cikkekben pedig a tervek mellett pontos határidő nem szerepel, így kénytelenek vagyunk a helyszínen dolgozó építőmunkás szavára hagyatkozni. Mindeközben májusban megírta az önkormányzati szeged.hu, hogy a Partfürdő fejlesztése jó ütemben halad, hiszen egyszerre két projekttel zsonglőrködnek a Tisza partján: sólyapályát, horgászpályát, parti sétányt és gyerek játszóteret alakítanak ki, emellett kishajókikötő érkezik. Az ottani üdülőtulajdonosok is úgy vélik, szükség van a Partfürdő fejlesztésére, ám

álláspontjuk szerint az önkormányzat üdülőközpontról bulicentrummá alakítaná át a helyet, melyet a SZIN-t is lebonyolító Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. kezel.

Ezért szerintük ahelyett, hogy az egykor népszerű fürdőzőhelyet korszerűsítenék, a medencéket vélhetően betemetik a későbbiekben – ebbéli aggodalmát Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke is kifejtette –, de összességében a Partfürdő jelenlegi állapota sem tűnik strandolásra ideálisnak a munkagépek hagyta nyomvályúk és a széthagyott térkövek miatt. Ráadásul az úszómedence sincs feltöltve vízzel ezen a nyáron, mindössze kettőben lehet strandolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.