Nem sikerült időben befejezni a horgászpályát a Partfürdőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pedig már majdnem egy hete lejárt a határidő annak kialakítására. Tervek vannak, de a végrehajtás a Tisza partján sem egyszerű.

“Jó napot kívánok! Itt mi épül?” – kérdezte alkalmi kalauzunk, egy üdülőtulajdonos egy építőmunkástól néhány héttel ezelőtt, július 16-án, mikor a Partfürdő állapotát bemutató cikkeink kapcsán a helyszínen jártunk. “Horgászpálya” – szívott bele cigarettájába a munkás.

“És mikor fog ez elkészülni?” – kérdezett vissza útitársunk, mire fejét vakargatva és homlokát ráncolva válaszolt a szaki: “augusztus 1-jén kellene átadni.” A válaszon mindketten jót derültek, és úgy tűnik, nem véletlenül.

A határidő napján a túlpartról így nézett ki a Partfürdő készülő horgász- és sólyapályája:

Szerda délelőtt mindössze annyi változás volt tapasztalható, hogy egy markoló túrta az érintett partszakaszt.

Persze a munkálatok ezen határidejéről az önkormányzattól sosem kaptunk tájékoztatást, az optimista hangulatvételű cikkekben pedig a tervek mellett pontos határidő nem szerepel, így kénytelenek vagyunk a helyszínen dolgozó építőmunkás szavára hagyatkozni. Mindeközben májusban megírta az önkormányzati szeged.hu, hogy a Partfürdő fejlesztése jó ütemben halad, hiszen egyszerre két projekttel zsonglőrködnek a Tisza partján: sólyapályát, horgászpályát, parti sétányt és gyerek játszóteret alakítanak ki, emellett kishajókikötő érkezik.

Az ottani üdülőtulajdonosok is úgy vélik, szükség van a Partfürdő fejlesztésére, ám

álláspontjuk szerint az önkormányzat üdülőközpontról bulicentrummá alakítaná át a helyet, melyet a SZIN-t is lebonyolító Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. kezel.

Ezért szerintük ahelyett, hogy az egykor népszerű fürdőzőhelyet korszerűsítenék, a medencéket vélhetően betemetik a későbbiekben – ebbéli aggodalmát Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke is kifejtette –, de összességében a Partfürdő jelenlegi állapota sem tűnik strandolásra ideálisnak a munkagépek hagyta nyomvályúk és a széthagyott térkövek miatt. Ráadásul az úszómedence sincs feltöltve vízzel ezen a nyáron, mindössze kettőben lehet strandolni.

Előző sztori

Leszedi plakátjait a Coca-Cola

Következő sztori

További lakásdrágulás jöhet Csongrád megyében