Közélet

Moldáv küldöttség követné a homokhátsági példát

Moldáv küldöttség követné a homokhátsági példát

2019. augusztus 10., szombat
Moldáv küldöttség követné a homokhátsági példát

Turisztikai szempontból tájékozódott egy moldáv küldöttség a Homokhátságban.

Dombi Boglárka közösségi gazdaságfejlesztő elárulta, a Csongrád Megyei Önkormányzat vendégei hazájukban kulturális programokkal foglalkoznak. "Lényegében mindennel, amire egy közösségnek szüksége van. Negyven közösséggel dolgoznak együtt Moldovában" – árulta el a delegációról Dombi Boglárka.

A három fős küldöttség azért jött Magyarországra, hogy bevált gyakorlatokkal találkozzon, hiszen náluk is rengeteg a turisztikai erőforrás, de nem tudják hogyan felhasználni. "Le voltak nyűgözve, mert tele vannak ötlettel, motivációval és példaértékű emberekkel, akik a helyi közösséget akarják fejleszteni, de nem tudják kitalálni, hogy mit csináljanak" – mondta a gazdaságfejlesztő. Tapasztalatszerzésképpen ezért a homokhátságban Bordányban jártak, ahol a polgármesterrel egyeztetve ismerték meg az ottani turisztikai koncepciót, valamint Mórahalmon a turisztikai irodával együttműködve ismerkedtek a város módszereivel. "Ásotthalmon Tóth István borásznál megnézték, hogy egy ilyen kicsi helyen vállalkozói oldalról nézve hogy lehet eredményeket elérni. Mórahalmon a Rétes házban Rózsa Klárával találkoztak, ott pedig megbeszélték a kihívásaikat, majd a Bandi Tanyán megnézték, milyen egy kifejezetten vidéki vendégház működése mezőgazdasággal együtt" – számolt be a három napos program részleteiről Dombi Boglárka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.