Moldáv küldöttség követné a homokhátsági példát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Turisztikai szempontból tájékozódott egy moldáv küldöttség a Homokhátságban.

Dombi Boglárka közösségi gazdaságfejlesztő elárulta, a Csongrád Megyei Önkormányzat vendégei hazájukban kulturális programokkal foglalkoznak. “Lényegében mindennel, amire egy közösségnek szüksége van. Negyven közösséggel dolgoznak együtt Moldovában” – árulta el a delegációról Dombi Boglárka.

A három fős küldöttség azért jött Magyarországra, hogy bevált gyakorlatokkal találkozzon, hiszen náluk is rengeteg a turisztikai erőforrás, de nem tudják hogyan felhasználni. “Le voltak nyűgözve, mert tele vannak ötlettel, motivációval és példaértékű emberekkel, akik a helyi közösséget akarják fejleszteni, de nem tudják kitalálni, hogy mit csináljanak” – mondta a gazdaságfejlesztő.

Tapasztalatszerzésképpen ezért a homokhátságban Bordányban jártak, ahol a polgármesterrel egyeztetve ismerték meg az ottani turisztikai koncepciót, valamint Mórahalmon a turisztikai irodával együttműködve ismerkedtek a város módszereivel. “Ásotthalmon Tóth István borásznál megnézték, hogy egy ilyen kicsi helyen vállalkozói oldalról nézve hogy lehet eredményeket elérni. Mórahalmon a Rétes házban Rózsa Klárával találkoztak, ott pedig megbeszélték a kihívásaikat, majd a Bandi Tanyán megnézték, milyen egy kifejezetten vidéki vendégház működése mezőgazdasággal együtt” – számolt be a három napos program részleteiről Dombi Boglárka.

Előző sztori

Összeöntötték a kárpátaljai magyar gazdák által összegyűjtött búzát Nagydobronyban

Következő sztori

Két szegedi úszóérem a Maccabi Európa Játékokon