Írjon nekünk

Politika

Mind a 20 körzetben leadták az aláírásokat a Fidesz-KDNP jelöltjei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Mind a 20 választási körzetben leadták a jelölté váláshoz szükséges aláírásokat a Fidesz-KDNP jelöltjei – ismertette Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke. Nemesi Pál, független polgármesterjelölt elérkezettnek látja, hogy tovább bővítsék a Párbeszéd Szegedről 2019 programot.

– A mai napon a Fidesz-KDNP mind a 20 választási körzetben leadta azokat a szükséges aláírásokat, melyek jelöltjeink jelölté válásához szükségesek – kezdte beszédét Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke. – Egyúttal azt is szeretném jelezni, hogy Szegeden továbbra is a Fidesz-KDNP a legszervezettebb politikai erő – tette hozzá.  Bartók kifejtette, ezt a legjobban az bizonyítja, hogy a májusi EP-választáson Szegeden, a Fidesz-KDNP pártszövetség 24 ezer szavazatot kapott, míg az MSZP-P pártszövetség ennek kevesebb mint a felét, csupán 11 ezret.

– Köszönjük a szegedi választópolgároknak, hogy aláírásaikkal támogattak minket és elfogadják azt az irányt, amit a szegedi Fidesz-KDNP képvisel. Egyetértenek azzal, hogy Szegednek új lendületre, új irányra és új gazdasági alapokra van szüksége a jövőben. Nyitnunk kell a párbeszéd irányába, nyitunk kell azok a pártszövetségek és emberek irányába, akik azt szeretnék, hogy Szeged legyen az első – fogalmazott. Kiemelte, garantálja, hogy a megújult szegedi Fidesz sosem fogja elárulni a bennük bízók reményeit.

– Nagyon boldog vagyok, többek között azért, mert több mint tízezer szegedi emberrel tudtunk az elmúlt napokban, hetekben egyeztetni, véleményt cserélni Szeged jövőjét illetően – vette át a szót Nemesi Pál, független polgármesterjelölt. – Elindítottuk a Párbeszéd Szegedről 2019 című kiadványt. Ebben a tekintetben nagyon aktívak a szegediek. Számunkra most is, és a jövőben is az itt élő polgárok véleménye a legfontosabb – folytatta.

Nemesi a beszédében elmondta, most, hogy az összes választókerületeket tudják kezelni, elérkezettnek látja, hogy kibővítsék a Párbeszéd Szegedről programot.

– Minden egyes körzetben kíváncsiak vagyunk az ott élő emberek gondolataira, építő jellegű ötleteire. Az a kérésem a választópolgárok felé, hogy a már ismert információs csatornákon keresztül keressék kéréseikkel, javaslataikkal azokat az embereket, akik az adott a körzetben fognak dolgozni. Akkor lesz igazán jó jövőképünk, ha a szegediek véleménye minden felületről beépül a programunkba – fogalmazott Nemesi.

A független polgármesterjelölt kitért arra is, hogy habár az utóbbi időben sokan kérdőre vonták a függetlenségét, ő továbbra is annak tartja magát.

– Független a szabad akaratú, semmilyen párthoz nem tartozó, saját meggyőződését követő ember. Azt gondolom, hogy eddig is ezt kommunikáltam, eddig is így éltem az életem, így dolgoztam, ilyen ember vagyok és ilyen is maradok a jövőben. Szeretném megvalósítani az előttem álló feladatokat. A célok eléréséhez partnerségre van szükség. Ha elutasítjuk az együttműködést, akkor Szegednek és a szegedieknek ártunk legjobban. Nem gondolom, hogy a pártpolitikai érdekek miatt szabad volna Szeged érdekeit képviselve elutasítani a kormánnyal való együttműködést, úgy, ahogy az elmúlt ciklusokban történt – mondta.

Kiemelte, csak akkor tudnak a fejlődés útjára lépni, ha partnerséget, együttműködést tudnak megvalósítani Szeged határain kívül is.

– Ha van egy jó gazdasági program, akkor ahhoz minél több támogatóra van szükségünk. Szeretnénk sikerre vinni a tervet, hogy a jövőben minden szegedi jobban éljen.  Ebben a szellemben szeretnék dolgozni, a partnerség, együttműködés és támogatás jegyében. Úgy gondolom, hogy ez is a függetlenség része – zárta gondolatait.

A Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjei:

 1. választókerület Mihálffy Béla
 2. választókerület Korponyai Ernő
 3. választókerület dr.Csorba Ágnes
 4. választókerület Batári Dávid
 5. választókerület Haág Zalán
 6. választókerület Halkó Pál
 7. választókerület Dr. Tímárné Horváth Magdolna
 8. választókerület Molnár István Attila
 9. választókerület Kárpáti Zoltán
 10. választókerület Szegedinszki Krisztián
 11. választókerület Berniczei-Roykó Ádám
 12. választókerület Sebőké Dobos Zsuzsa
 13. választókerület Szente László
 14. választókerület Bednár László
 15. választókerület Kothencz János
 16. választókerület Chovanecz Kata
 17. választókerület Fekete György
 18. választókerület Német Ferenc
 19. választókerület Berta Róbert
 20. választókerület Rózsavölgyi József

Hírzóna

Weber: tisztességes értékelésre van szükség Trócsányi esetében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Akármi is történik, mindenképp lesz fideszes tagja a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságnak.

Tovább olvasom

Politika

Szijjártó Péter: Szegedben rengeteg lehetőség rejlik még!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harmadik Tisza-híd és zöldmezős ipari park kell a gazdasági fellendüléshez – mondta a miniszter, akit Nemesi Pál arra kért, segítsen Szegednek új befektetőket találni.

Tovább olvasom

Közélet

“Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Batári Dávid Újrókus Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjeként nem nyugszik bele a város megtartóerejének csökkenésébe.

Tovább olvasom

Aktuál